
Bulvės įdarytos faršu
Tai paprastas ir gana kasdieniškas receptas, kuriam neprireiks ypatingai brangių, sunkiai randamų ir įsigyjamų produktų, taip pat jis greitai ir nesudėtingai pagaminamas.
Ingredientai
- 8 didelės bulvės
- 500 g kiaulienos faršo
- Prieskoniai: druska, pipirai, petražolės, krapai ir kiti mėgiami.
- Aliejus kepimui
- 80 g sūrio
Gaminimo eiga
- Nulupti bulves, perpjauti per pusę ir išskobti vidų.
- Įkaitinti keptuvėje šiek tiek aliejaus, sudėti faršą, apkepti, pagardinti įvairiais prieskoniais.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo skardą patepti aliejumi, sudėti išskobtas bulvių puseles, jas pripildyti mėsos įdaro.
- Kepti apie 1 valandą (Kai aliejus įkais, įpilti šiek tiek vandens į kepimo indą)
- Kai įdarytos bulvės bus beveik iškepusios, ant jų uždėti papjaustyto sūrio, palikti, kad išsilydytų.
Pabaigai…
Skanaus!