
Bulvinė vakarienė su grietine ir skrebučiais
Šis receptas yra tikras lietuviškos virtuvės klasika, kurią prisimena daugelis iš vaikystės. Kepta bulvė, padengta tiršta grietine ir apibarstyta skrudintais svogūnais bei skrebučiais, primena namų jaukumą ir paprastumą. Šis patiekalas gali būti ne tik kasdienė vakarienė, bet ir įdomus pasirinkimas pasikviesti draugus ir supažindinti juos su tradiciniais lietuvių skoniais.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Bulvėms kepti orkaitėje)
- Keptuvė (Skrebučiams ir svogūnams skrudinti)
- Peilis (Svogūnams pjaustyti)
- Mentelė (Skrebučiams apversti)
Ingredientai
Ingredientai
- 1 vnt Didelė bulvė - Kepta su odele
- 100 g Grietinė
- 50 g Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 50 g Skrebučiai - Smulkiai pjaustyti
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Kepti bulvę orkaitėje apie 30 minučių, kol ji bus minkšta viduje.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies skrudinti svogūnus iki auksinės spalvos. Pridėti skrebučius ir toliau skrudinti, kol jie taps traškūs.
- Iškeptą bulvę perpjaunant per pusę, uždėti grietinės ir apibarstyti skrudintais svogūnais bei skrebučiais.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra universalus – galite pridėti mėgstamų prieskonių arba keisti skrebučius šonine.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 35mgNatris: 400mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg