Bulvinė vakarienė su grietine ir skrebučiais

Bulvinė vakarienė su grietine ir skrebučiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra tikras lietuviškos virtuvės klasika, kurią prisimena daugelis iš vaikystės. Kepta bulvė, padengta tiršta grietine ir apibarstyta skrudintais svogūnais bei skrebučiais, primena namų jaukumą ir paprastumą. Šis patiekalas gali būti ne tik kasdienė vakarienė, bet ir įdomus pasirinkimas pasikviesti draugus ir supažindinti juos su tradiciniais lietuvių skoniais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 porcija
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Bulvėms kepti orkaitėje)
  • Keptuvė (Skrebučiams ir svogūnams skrudinti)
  • Peilis (Svogūnams pjaustyti)
  • Mentelė (Skrebučiams apversti)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 1 vnt Didelė bulvė - Kepta su odele
  • 100 g Grietinė
  • 50 g Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 50 g Skrebučiai - Smulkiai pjaustyti
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Kepti bulvę orkaitėje apie 30 minučių, kol ji bus minkšta viduje.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies skrudinti svogūnus iki auksinės spalvos. Pridėti skrebučius ir toliau skrudinti, kol jie taps traškūs.
  • Iškeptą bulvę perpjaunant per pusę, uždėti grietinės ir apibarstyti skrudintais svogūnais bei skrebučiais.

Pabaigai…

Šis patiekalas yra universalus – galite pridėti mėgstamų prieskonių arba keisti skrebučius šonine.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 35mgNatris: 400mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Grietinė, Skrebučiai, Svogūnai, Tradicinė virtuvė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai