
Bulvinės bandelės su grybų padažu ir spirgučiais
Šie pietūs buvo ypatingai sotūs ir skanūs, o dar ir labai pigūs. Idėja gimė, kai nuo vakarienės liko daug bulvių košės. Bulvinės bandelės su grybų padažu ir spirgučiais yra puikus būdas panaudoti likučius ir sukurti kažką ypatingo. Paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas su maloniu grybų padažo ir traškių spirgučių deriniu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Panaudojama bulviniams bandelėms ir padažui ruošti)
- Plaktašluotė (Kiaušiniui suplakti)
- Samtis (Padažui maišyti)
Ingredientai
Bulvinių bandelių ingredientai
- 300 g Bulvių košė - Panaudota iš vakar likusi bulvių košė
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 šaukštas Krakmolas
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Krapai - Smulkinti, pagal skonį
Grybų padažo ingredientai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 200 g Pievagrybiai - Pjaustyti
- 3 šaukštai Grietinė
- 50 g Tarkuotas sūris - Pagal skonį
- Krapai - Pagal skonį
- Svogūnų laiškai - Papuošimui, prieš išjungiant keptuvę
Papildomi ingredientai
- 50 g Spirgučiai - Traškiai apkepinti
Gaminimo eiga
- Bulvių košę sumaišykite su kiaušiniu, krakmolu, druska, pipirais ir krapais. Gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus ir kepti bulvinius paplotėlius iki auksinės rudos spalvos.
- Pakepinkite svogūną ir česnaką iki jie taps permatomi, tada pridėkite pievagrybius ir kepkite iki suminkštės.
- Pridėkite grietinę ir tarkuotą sūrį, gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisas padažas. Įberkite krapų ir svogūnų laiškų, prieš išjungdami keptuvę.
- Patiekite bulvines bandeles su grybų padažu ir pabarstykite traškiais spirgučiais.
Pabaigai…
Jei neturite likusios bulvių košės, galite išvirti bulves ir sutrinti jas specialiai šiam receptui. Kuo daugiau krapų pridėsite, tuo šviežesnis bus patiekalo skonis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg