Bulvinės bandelės su grybų padažu ir spirgučiais

Bulvinės bandelės su grybų padažu ir spirgučiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie pietūs buvo ypatingai sotūs ir skanūs, o dar ir labai pigūs. Idėja gimė, kai nuo vakarienės liko daug bulvių košės. Bulvinės bandelės su grybų padažu ir spirgučiais yra puikus būdas panaudoti likučius ir sukurti kažką ypatingo. Paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas su maloniu grybų padažo ir traškių spirgučių deriniu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Panaudojama bulviniams bandelėms ir padažui ruošti)
  • Plaktašluotė (Kiaušiniui suplakti)
  • Samtis (Padažui maišyti)

Ingredientai
  

Bulvinių bandelių ingredientai

  • 300 g Bulvių košė - Panaudota iš vakar likusi bulvių košė
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 šaukštas Krakmolas
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Krapai - Smulkinti, pagal skonį

Grybų padažo ingredientai

  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 200 g Pievagrybiai - Pjaustyti
  • 3 šaukštai Grietinė
  • 50 g Tarkuotas sūris - Pagal skonį
  • Krapai - Pagal skonį
  • Svogūnų laiškai - Papuošimui, prieš išjungiant keptuvę

Papildomi ingredientai

  • 50 g Spirgučiai - Traškiai apkepinti

Gaminimo eiga
 

  • Bulvių košę sumaišykite su kiaušiniu, krakmolu, druska, pipirais ir krapais. Gerai išmaišykite.
  • Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus ir kepti bulvinius paplotėlius iki auksinės rudos spalvos.
  • Pakepinkite svogūną ir česnaką iki jie taps permatomi, tada pridėkite pievagrybius ir kepkite iki suminkštės.
  • Pridėkite grietinę ir tarkuotą sūrį, gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisas padažas. Įberkite krapų ir svogūnų laiškų, prieš išjungdami keptuvę.
  • Patiekite bulvines bandeles su grybų padažu ir pabarstykite traškiais spirgučiais.

Pabaigai…

Jei neturite likusios bulvių košės, galite išvirti bulves ir sutrinti jas specialiai šiam receptui. Kuo daugiau krapų pridėsite, tuo šviežesnis bus patiekalo skonis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių bandelės, Grybų padažas, Receptai su likučiais, Spirgučiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai