Bulviniai Blynai su Grietine
Bulviniai blynai yra klasikinis lietuviškas patiekalas, puikiai tinkantis sočiam pusryčiui ar lengvai vakarienei. Šie blynai gaminami iš tarkuotų bulvių, sumaišytų su svogūnais ir miltais, ir kepti iki traškios auksinės spalvos. Patiekiama su gaiviu grietinės šaukštu, kuris suteikia patiekalui švelnumo. Tai puikus patiekalas tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas perduoda tradicinį skonių derinį ir yra lengvai paruošiamas, tačiau turtingas skoniu ir tekstūra.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Tinka kepti blynus)
- Tarka (Bulvėms ir svogūnams tarkuoti)
- Dubuo (Ingredientams maišyti)
- Šaukštas (Tešlai dėti į keptuvę)
- Mentelė (Blynams apversti)
Ingredientai
- 4 vnt Vidutinės bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai tarkuotas
- 1 vnt Kiaušinis
- 3 v.š. Miltai
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 50 ml Aliejus - Kepimui
- Grietinė - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuoti į didelį dubenį. Pašalinti skysčio perteklių iš tarkių.
- Į tarkius įmušti kiaušinį, įdėti miltų, druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti, kad viskas gerai susimaišytų.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų. Šaukštu dėti tešlos į keptuvę ir formuoti mažus blynelius. Kepti ant vidutinės ugnies, kol blynai taps gražiai auksinės spalvos ir traškūs.
- Apversti blynus ir toliau kepti, kol abi pusės bus tolygiai auksinės spalvos.
- Patiekti karštus su grietinės šaukštu ant šono.
Pabaigai…
Bulvių skystį galima naudoti sultingumui reguliuoti, jei tešla pasirodys per sausa. Eksperimentuokite su papildomais prieskoniais, pvz., česnaku ar petražolėmis, kad blynai taptų dar skanesni.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg