![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/bulviniai-blynai-su-mesa-galutinis-patiekalas-500x500.jpg)
Bulviniai blynai su mėsa
Šis receptas sujungia lietuvišką bulvių tradiciją su įdomiu mėsos įdaru, kuris prideda sočių ir skanių akcentų. Tai puikus pasirinkimas šventinei vakarienei arba savaitgalio pietums. Įdarytos bulvinės tešlos blynai yra traškūs išorėje, o viduje slepiasi sultingas faršo įdaras.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Blynams kepti)
- Kepimo skarda (Blynų formavimui)
- Pjaustymo lenta (Ingredientams pjaustyti)
- Peilis (Ingredientams pjaustyti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Kočėlas (Tešlai kočioti)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Virtos bulvės (be lupenos)
- 200 ml Vanduo nuo virtų bulvių
- 1 v.š. Cukrus
- 1 a.š. Druska
- 1 vnt Kiaušinis
- 10 g Sausos mielės
- 600-650 g Miltai
Įdaras
- 400 g Kiaulienos faršas
- 1 vnt Svogūnas
- Pipirai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- 50 ml Verdantis vanduo
Gaminimo eiga
- Virtas bulves sutrinti ir sumaišyti su vandeniu, cukrumi, druska ir kiaušiniu. Įmaišyti mieles ir palaipsniui berti miltus, kol gausite minkštą tešlą.
- Paruošti įdarą: faršą sumaišyti su smulkintu svogūnu, druska, pipirais ir verdančiu vandeniu. Gerai išmaišyti.
- Tešlą padalinti į mažas dalis, kiekvieną iš jų iškočioti. Į vidurį dėti faršo ir užlenkti kraštus, formuojant rutuliukus.
- Rutuliukus kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
- Patiekti karštus, galima su grietine arba padažu pagal skonį.
Pabaigai…
Tešlą galite praturtinti prieskoniais, pavyzdžiui, įdėti kmynų ar krapų, kad suteiktumėte papildomo skonio. Taip pat galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, naudodami kitokias mėsos rūšis arba daržovių įdarus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 55gBaltymai: 18gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 70mgNatris: 350mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg