
Bulviniai blynai su spirgučiais ir grietine
Bulviniai blynai su spirgučiais ir grietine – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka sočiam vakarui. Spirgučiai suteikia blynams ypatingo skonio, o grietinė – švelnumo. Šis receptas yra paprastas, bet itin skanus, todėl rekomenduojamas visiems, kurie mėgsta lietuvišką virtuvę.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Plokščia, neklijuojama, tinkama blynams kepti)
- Mentelė (Blynams apversti)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Šaukštas (Tešlai į keptuvę dėti)
- Šluotelė (Tešlai išmaišyti)
Ingredientai
- 6 vnt Vidutinio dydžio bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Rūkyta šoninė - Smulkiai supjaustyta spirgučiams
- 4 šaukštai Miltai - Universaliems
- 1 šaukštelis Druska - Pagal skonį
- 1 žiupsnelis Pipirai - Pagal skonį
- 200 ml Grietinė - Patiekimui
- Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus ir kepkite šoninę, kol taps spirgučiais. Atidėkite į šalį.
- Bulves sutarkuokite į dubenį, pridėkite svogūną, kiaušinius, miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tešlos šaukštu dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
- Patiekite bulvinius blynus su spirgučiais ir grietine.
Pabaigai…
Jei norite, kad blynai būtų dar traškesni, į tešlą galima pridėti šiek tiek manų kruopų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 12gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg