Bulviniai blynai su varškės ir lašinukų įdaru

Bulviniai blynai su varškės ir lašinukų įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Bulviniai blynai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, tačiau šis receptas suteikia jiems naują poskonį, įdedant įdaro iš varškės ir lašinukų. Tai puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams ar vakarienei. Šis receptas reikalauja šiek tiek daugiau laiko dėl įdaro paruošimo, tačiau galutinis rezultatas yra vertas pastangų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, kad tilptų bent vienas blynas)
  • Šluotelė (Ingredientams suplakti)
  • Šaukštas (Blynams formuoti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Bulvės - Nuluptos, sutarkuotos
  • 200 g Varškė
  • 100 g Lašinukai - Smulkiai pjaustyti
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 50 g Miltai - Tešlai sutirštinti
  • 1 a.š. Druska - Pagal skonį
  • Žiupsnelis Pipirai - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Sutarkuotas bulves sudėkite į didelį dubenį ir nuspauskite iš jų skysčio perteklių.
  • Į bulvių masę įmuškite kiaušinius, įberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kad susidarytų tešla.
  • Varškę sumaišykite su smulkiai pjaustytais lašinukais. Pagal skonį galite įdėti truputį druskos ir pipirų.
  • Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Ant keptuvės dėkite šaukštą bulvių tešlos, suformuokite blyno formą, viduryje įdėkite šiek tiek varškės ir lašinukų įdaro, o ant viršaus uždėkite dar šiek tiek bulvių tešlos.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kol blynas taps auksinės spalvos, apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Patiekite su grietine ar mėgstamu padažu.

Pabaigai…

Galite naudoti ir kitokį įdarą, pavyzdžiui, grybų ar sūrio. Taip pat šie blynai puikiai tiks su rūkyta šonine.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai blynai, Lašinukai, Tradicinis receptas, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai