Bulviniai Blynai su Varškės Padažu

Bulviniai Blynai su Varškės Padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tai puikus pasirinkimas greitiems ir skaniems pietums ar vakarienei. Tradiciniai bulviniai blynai, pagardinti paprastu, bet skaniu varškės padažu. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir ekonomiškas bei lengvai paruošiamas, todėl idealiai tinka savaitgalių pietums ar vakarienei. Padažas su kefyru, česnaku ir krapais suteikia šviežumo ir puikiai papildo traškius blynus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pietūs, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinkama blynams kepti, geriau nelipni)
  • Tarka (Brokolinė tarka bulvėms tarkuoti)
  • Didelis dubuo (Tešlai sumaišyti)
  • Šaukštas (Tešlai dėti į keptuvę)
  • Mentelė (Blynams versti)
  • Dubuo (Padažui maišyti)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Bulvės - Sutarkuotos per brokinę tarką
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • Prieskoniai - Druska, pipirai pagal skonį
  • 1 v.š. Miltai - Galima įdėti, jei reikia

Padažas

  • 200 g Varškė - Gerai išplakta
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 300 ml Kefyras - Šaltas
  • 1 saujelė Krapai - Smulkiai sukapoti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Bulves sutarkuokite per brokinę tarką, pridėkite kiaušinius, svogūną, prieskonius, ir, jei reikia, šaukštą miltų. Viską gerai išmaišykite.
  • Kaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Įdėkite po šaukštą tešlos ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps gražiai auksinės spalvos.
  • Paruoškite padažą: varškę sumaišykite su kefyru, pridėkite susmulkintą česnaką, krapus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą konsistenciją.
  • Patiekite bulvinius blynus su padažu. Skanaus!

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Galima naudoti įvairius padažus ar papuošimus pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai blynai, Ekonomiški receptai, Paprasta ir skanu, Varškės padažas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai