Bulviniai blynai su vištienos farsu ir spirgučiais
Sveiki visi! Vakar pagaminau bulvinius blynus su vištienos farsu, nes vaikai nemėgsta daržovių. Į bulvių tešlą įtarkavau morkų ir svogūnų, o į faršą taip pat pridėjau svogūnų ir česnakų. Tokiu būdu mano vaikai gauna daugiau vitaminų ir daržovių. Ir žinoma, spirgučiai! Ar esate ką suplanavę šiandienos vakarienei? Aš planuoju daryti vištienos plovą.
Reikalingi Įrankiai
- Trintuvė (Bulvėms ir daržovėms trinti)
- Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
- Keptuvė (Blynams kepti)
- Medinis šaukštas (Tešlai maišyti)
Ingredientai
Tešla
- 1 kg Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
- 2 vnt Morkos - Sutarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Miltai
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Įdaras
- 500 g Vištienos faršas
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 200 g Spirgučiai
Gaminimo eiga
- Sumaišykite tarkuotas bulves, morkas ir smulkintą svogūną dideliame dubenyje. Pridėkite kiaušinius, miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
- Įdarui sumaišykite vištienos faršą, smulkintą česnaką ir svogūną, druską ir pipirus.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Šaukštu dėkite bulvių tešlos masę, ant viršaus uždėkite vištienos faršo įdarą, uždenkite dar vienu sluoksniu bulvių tešlos ir kepkite, kol abi pusės bus auksinės spalvos.
- Baigus kepti, blynus patiekite su spirgučiais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais daržovių priedais, pavyzdžiui, pridėti cukinijos ar paprikos.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 80gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 500mgKalis: 900mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg