
Bulviniai blyneliai su poskoniu
Šie bulviniai blyneliai yra puikus pasirinkimas vakarienei, kai norisi ko nors lengvesnio, nei mėsa. Blyneliai yra traškūs išorėje ir minkšti viduje, todėl jie puikiai tinka prie įvairių garnyrų. Paprasta, bet ne mažiau skanu. Juos galite patiekti su grietine arba mėgstamu padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, neprideganti)
- Tarkavimo įrankis (Bulvėms sutarkuoti)
- Mentelė (Blyneliams apversti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
Ingredientai
Blynelių tešla
- 6 vnt Vidutinio dydžio bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
- 1 vnt Kiaušinis
- 3 šaukštai Miltai
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai - Šviežiai malti
- 200 ml Augalinis aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Sutarkuokite bulves ir gerai nuspauskite, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio.
- Į dubenį sudėkite sutarkuotas bulves, įmuškite kiaušinį, įberkite miltų, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suformuokite nedidelius blynelius ir dėkite juos į karštą aliejų. Kepkite apie 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol blyneliai taps gražios auksinės spalvos.
- Blynelius išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte perteklinį aliejų.
- Patiekite karštus su grietine arba mėgstamu padažu.
Pabaigai…
Galite į tešlą pridėti šiek tiek svogūno arba česnako, kad blyneliai įgautų papildomą skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg