Bulviniai blyneliai su poskoniu

Bulviniai blyneliai su poskoniu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie bulviniai blyneliai yra puikus pasirinkimas vakarienei, kai norisi ko nors lengvesnio, nei mėsa. Blyneliai yra traškūs išorėje ir minkšti viduje, todėl jie puikiai tinka prie įvairių garnyrų. Paprasta, bet ne mažiau skanu. Juos galite patiekti su grietine arba mėgstamu padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 400 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, neprideganti)
  • Tarkavimo įrankis (Bulvėms sutarkuoti)
  • Mentelė (Blyneliams apversti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

Blynelių tešla

  • 6 vnt Vidutinio dydžio bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 3 šaukštai Miltai
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai - Šviežiai malti
  • 200 ml Augalinis aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Sutarkuokite bulves ir gerai nuspauskite, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio.
  • Į dubenį sudėkite sutarkuotas bulves, įmuškite kiaušinį, įberkite miltų, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suformuokite nedidelius blynelius ir dėkite juos į karštą aliejų. Kepkite apie 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol blyneliai taps gražios auksinės spalvos.
  • Blynelius išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte perteklinį aliejų.
  • Patiekite karštus su grietine arba mėgstamu padažu.

Pabaigai…

Galite į tešlą pridėti šiek tiek svogūno arba česnako, kad blyneliai įgautų papildomą skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai blyneliai, Lietuviška virtuvė, Receptai su nuotraukomis, Traškūs blyneliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai