Bulviniai blynukai kepti ant kiaulės taukų

Bulviniai blynukai kepti ant kiaulės taukų

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra autentiškas lietuviškas bulvinių blynų gaminimo būdas, naudojant kiaulės taukus, kurie suteikia nepakartojamą skonį. Blynai yra auksinės spalvos, traškūs iš išorės ir minkšti viduje, puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pusryčiai, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Geriausia naudoti sunkią ketaus keptuvę)
  • Mentelė (Blynams apversti)
  • Didelė lėkštė (Paruoštų blynų dėjimui)
  • Šaukštas (Tešlai dėti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, nuluptos
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 50 g Miltai
  • 200 g Kiaulės taukai - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Bulves sutarkuoti smulkia tarka. Gerai nusausinkite tarkius, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio.
  • Sumaišykite tarkuotas bulves su kiaušiniu, miltais ir druska. Išmaišykite tešlą, kad viskas gerai susijungtų.
  • Kiaulės taukus ištirpdykite keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kai taukai pradės šnypšti, su šaukštu dėti tešlą į keptuvę, formuojant mažus blynus.
  • Kepti blynus 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs iš išorės.
  • Baigus kepti, blynus dėti ant lėkštės, patiekti karštus su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, grietine ar obuolių tyre.

Pabaigai…

Blynai yra skaniausi karšti, tiesiai iš keptuvės. Kiaulės taukai suteikia jiems ypatingą skonį, tačiau galite naudoti ir kitus riebalus, pavyzdžiui, sviestą ar augalinį aliejų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 450mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 20IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai blynai, Kiaulės taukai, Lietuviški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai