Bulviniai cepelinai su kiaulienos faršu
Prisiminęs, kaip matydavau šiuos tradicinius bulvinius cepelinus įvairiose maisto grupėse, nusprendžiau išbandyti ir pats. Tai puikus lietuviškas patiekalas, kuriam reikia šiek tiek laiko, bet rezultatas yra vertas pastangų. Patiekalas yra paprastas, tačiau labai skanus, ypač su keptos šoninės ir svogūnų padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Šoninei ir svogūnams kepti)
- Didelis puodas (Cepelinams virti)
- Dubuo (Bulvių tešlai ruošti)
- Tarka (Bulvėms tarkuoti)
- Rankšluostis (Bulvių sultims nuspausti)
Ingredientai
Cepelinai
- 1 kg g Bulvės - Tarkuotos, sultys nuspaustos
- 200 g g Kiaulienos faršas
- 1 vnt Svogūnas - Sublenderuotas
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Česnako granulės
Padažas
- 150 g g Šoninė - Pakepta su svogūnais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas ir pakeptas
- Pagal skonį Druska
Gaminimo eiga
- Nuskusti bulves, jas sutarkuoti ir nuspausti sultis, krakmolą nusistovėjusi grąžinti į bulvių masę. Į masę įdėti druskos ir gerai išmaišyti.
- Kiaulienos faršą sumaišyti su sublenderuotu svogūnu, česnako granulėmis ir prieskoniais.
- Iš bulvių tešlos formuoti pailgas piliules, įdėti kiaulienos faršo į vidų ir formuoti cepelinus.
- Įdėtus cepelinus į verdantį vandenį virti apie 30-40 minučių.
- Pakepinti šoninę su svogūnais ir paruošti padažą.
- Patiekite cepelinus su šoninės ir svogūnų padažu. Skanaukite!
Pabaigai…
Patarimas: Jei norite, kad cepelinai būtų dar sotesni, galite pridėti šiek tiek keptos šoninės tiesiai į faršą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 100gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg