Bulviniai didžkukuliai su varške ir bulviniai dubenėliai

Bulviniai didžkukuliai su varške ir bulviniai dubenėliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pietų metas ir anūkų belaukiant… virtų bulvių didžkukuliai su varške ir virtų bulvių dubenėliai. Kai iš vakaro išvirtos ir sugrūstos bulvės, gaminimo eiga vyksta greitai. Tai puikus receptas, skirtas skaniems pietums su šeima.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Virtuvės puodas (Bulvėms virti)
  • Grūstuvė (Bulvėms trinti)
  • Didelis dubuo (Bulvių masei maišyti)
  • Šaukštas (Masei maišyti)
  • Peilis (Varškės įdarui paruošti)

Ingredientai
  

Bulviniai didžkukuliai

  • 1 kg Virtos bulvės - Iš vakaro sugrūstos
  • 250 g Krakmolas - Ketvirta dalis nuo bulvių kiekio
  • 2 Kiaušinių baltymai - Į bulvių masę
  • Pagal skonį Druska

Varškės įdaras

  • 400 g Varškė
  • 2 Kiaušinių tryniai
  • Pagal skonį Druska

Gaminimo eiga
 

  • Sutrintas bulves laikykite šaldytuve per naktį. Kitą dieną į bulves įdėkite krakmolo, kiaušinių baltymus ir druską, sumaišykite iki vientisos masės.
  • Paruoškite varškės įdarą: sumaišykite varškę, kiaušinių trynius ir druską pagal skonį.
  • Iš bulvių masės suformuokite kukulius, į vidurį dėkite varškės įdarą. Užspauskite kraštus, kad įdaras neišbėgtų.
  • Virtus bulvinius kukulius su varške virkite verdančiame vandenyje apie 10-15 minučių, kol jie iškils į paviršių.
  • Patiekite su spirgučiais ir grietine.

Pabaigai…

Jei neturite varškės, galite naudoti kitą mėgstamą įdarą, pvz., mėsą ar daržoves. Taip pat galite eksperimentuoti su padažais, pvz., grybų ar svogūnų padažu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai dubenėliai, Didžkukuliai, Receptai su nuotraukomis, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai