
Bulviniai kukuliai
Tikras lietuvis savo namuose visada turės bulvių, o kad tradiciniai patiekalai iš jų nepabostų, siūlome naujovišką ir labai skanų bulvinių kukulių receptą.
Ingredientai
- 1 kg bulvių
- 100 g fermentinio sūrio
- 0,5 stiklinės pieno
- 2 šaukštai miltų
- 1 kiaušinis
- Prieskoniai: druska, pipirai
- Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
- Bulves sutarkuoti, gerai nusunkti.
- Užvirinti pieną, jį užpilti ant tarkuotų bulvių. Suberti prieskonius, gerai išmaišyti.
- Smulkiai sutarkuoti sūrį. Suberti jį į bulvių masę, suberti miltus.
- Įmušti kiaušinį, išmaišyti.
- Formuoti norimo dydžio kukulius.
- Labiausiai tinka virti įkaitintame aliejuje, galima kepti keptuvėje, arba ant kepimo popieriaus orkaitėje (apie 200 laipsnių)
Pabaigai…
Skanaus!