Bulvių cigarai su sūrio lazdelėmis
Šie bulvių cigarai su sūrio lazdelėmis yra paprastas, bet nepaprastai skanus užkandis, kuris puikiai tiks vakarėliams ar šeimos susibūrimams. Receptas yra paprastas, o cigarai turi traškią plutelę ir minkštą sūrio vidų, kuris maloniai tirpsta burnoje.
Reikalingi Įrankiai
- Virtuvės trintuvas (Bulvėms trinti)
- Didelis dubuo (Bulvių košei maišyti)
- Keptuvė (Vidutinio kaitrumo kepimui)
- Mentelė (Cigarams apversti)
Ingredientai
- 800 g Virtos bulvės
- 1-2 vnt Kiaušiniai
- Druska - Pagal skonį
- 200 g Miltai
- 200 g Sūrio lazdelės - Galima naudoti “Miau” ar kitokį sūrį
- Aliejus - Kepti
Gaminimo eiga
- Virtas bulves sumaigome, lyg darydami bulvių košę. Galima su tuo vandenuku, kur virė, bet su pienuku tikrai skaniau. Nedarykite labai skystos. Labiau kaip virtų bulvių cepelinams.
- Įmušame kiaušinį ar du, dedame druskos ir beriame miltus. Nepadauginkite!
- Ant delnuko formuojame “blyną” ir dedame sūrio lazdelę. Galima naudoti ir kitokį sūrį, bet tada bus storesnis cigaras.
- Kepame iš visų pusių ant vidutinio kaitrumo keptuvės, kol gražiai apskrus.
- Valgome su mėgstamu padažu.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingais sūriais, pvz., naudoti pikantiškesnį sūrį, kad cigarai būtų dar skanesni.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg