
Bulvių didkukuliai su plaučiukais ir varške
Virtų bulvių didkukuliai su plaučiukų ir varškės įdarais. Tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kurį mano šeima dievina. Šiam patiekalui reikės šiek tiek laiko ir kantrybės, bet rezultatas verta pastangų. Didkukuliai su plaučiukų įdaru yra tikras skanumynas.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Bulvėms virti)
- Mėsmalė (Plaučiukams ir mėsai malti)
- Kepimo indas (Įdarui paruošti)
- Bulvių spaustuvas (Virtoms bulvėms sutrinti)
- Didelė keptuvė (Svogūnams ir česnakams pakepinti)
Ingredientai
Bulvės
- 2 kg Virtos bulvės - Su lupyna
- 400 g Bulvių krakmolas
- 2 vnt Kiaušiniai
- pagal skonį Druska
Plaučiukų įdaras
- 500 g Plaučiukai - Išmirkyti ir išvirti
- pagal skonį Lauro lapai, druska, pipirai
- 1 vnt Svogūnas - Pakepintas
- 2 skiltelės Česnakas - Pakepintas
Varškės įdaras
- 200 g Varškė
- 100 g Rūkyta šoninė - Pakepinta
- 1 vnt Svogūnas - Pakepintas
- pagal skonį Druska, pipirai, krapai
Gaminimo eiga
- Plaučiukų įdarui: Plaučiukus mirkyti ir virti, pakeisti vandenį, pridėti lauro lapus, druską ir virti apie dvi valandas. Tada sumalti kartu su išvirta mėsa, pridėti mėgstamų prieskonių, druskos, pipirų. Pakepinti svogūną ir česnaką, sumaišyti su maltais plaučiukais ir viską pakepinti.
- Varškės įdarui: Pakepinti rūkytą šoninę su svogūnais, atvėsinti ir sumaišyti su varške, druska, pipirais ir krapais.
- Bulvių tešlai: Virtas bulves su lupyna nulupti, sumalti, pridėti bulvių krakmolo, kiaušinius, druską ir suminkyti tešlą. Formuoti didkukulius ir juos apvolioti krakmole.
- Verdame didkukulius 15 minučių. Patiekiame su sviesto/grietinės padažu.
Pabaigai…
Didkukulius galima užšaldyti ir virti vėliau. Skanaus! 🌸
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 7gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg