Bulvių ir varškės blynai
Eksperimentavau su bulvių ir varškės blynais. Išviriau bulves su lupena, sumaišiau su varške, kiaušiniais ir miltais. Pirmą partiją kepiau gruzdintuvėje, antrą – keptuvėje. Gruzdintuvėje blynai gavosi purūs ir skanūs, o keptuvėje – ne tokie tvirti. Išvada: geriau kepti gruzdintuvėje.
Reikalingi Įrankiai
- Gruzdintuvė (Aliejumi aptepti grotelės, kepti blynai)
- Keptuvė (Naudoti, jei neturite gruzdintuvės)
- Didelis dubuo (Sumaišyti tešlai)
- Šaukštas (Tešlai dėti)
Ingredientai
- 6 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, virtos su lupena
- 250 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 stiklinė Miltai - Persejoti
- Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Bulves išvirkite su lupena, tada nulupkite ir sugrūskite.
- Sumaišykite bulves su varške, kiaušiniais ir miltais.
- Formuokite blynelius ir sudėkite juos į gruzdintuvės groteles, išteptas aliejumi.
- Gruzdintuvėje kepkite 8 minutes, apverskite ir kepkite dar 8 minutes 200°C temperatūroje.
- Jei naudojate keptuvę, kepkite aliejuje, tačiau blynai gali būti mažiau tvirti.
Pabaigai…
Gruzdintuvėje kepti blynai yra sveikesni ir skanesni nei kepti keptuvėje.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg