Bulvių ir varškės blynai

Bulvių ir varškės blynai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Eksperimentavau su bulvių ir varškės blynais. Išviriau bulves su lupena, sumaišiau su varške, kiaušiniais ir miltais. Pirmą partiją kepiau gruzdintuvėje, antrą – keptuvėje. Gruzdintuvėje blynai gavosi purūs ir skanūs, o keptuvėje – ne tokie tvirti. Išvada: geriau kepti gruzdintuvėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 5 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Gruzdintuvė (Aliejumi aptepti grotelės, kepti blynai)
  • Keptuvė (Naudoti, jei neturite gruzdintuvės)
  • Didelis dubuo (Sumaišyti tešlai)
  • Šaukštas (Tešlai dėti)

Ingredientai
  

  • 6 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, virtos su lupena
  • 250 g Varškė
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 stiklinė Miltai - Persejoti
  • Aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Bulves išvirkite su lupena, tada nulupkite ir sugrūskite.
  • Sumaišykite bulves su varške, kiaušiniais ir miltais.
  • Formuokite blynelius ir sudėkite juos į gruzdintuvės groteles, išteptas aliejumi.
  • Gruzdintuvėje kepkite 8 minutes, apverskite ir kepkite dar 8 minutes 200°C temperatūroje.
  • Jei naudojate keptuvę, kepkite aliejuje, tačiau blynai gali būti mažiau tvirti.

Pabaigai…

Gruzdintuvėje kepti blynai yra sveikesni ir skanesni nei kepti keptuvėje.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių blynai, Gruzdintuvė, Keptuvė, Varškės blynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai