Bulvių ir žirnių košė su keptais pomidorais

Bulvių ir žirnių košė su keptais pomidorais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši bulvių ir žirnių košė yra puikus patiekalas, kurį lengva paruošti iš anksto. Paruošta su keptais pomidorais ir skaniai pagardinta. Idėja yra paruošti maistą visai savaitei, kad nereikėtų kasdien grįžus iš darbo stovėti prie puodų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė
  • Puodas (Bulvėms ir žirniams virti)
  • Tarka (Morkoms tarkuoti)
  • Šaukštas (Maišyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Bulvės - Nuskustos ir supjaustytos
  • 200 g Žirniai - Išmirkę per naktį
  • 100 g Sviestas - Mažiau kaip pusė pakelio
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 1 vnt Morka - Sutarkuota
  • 1 vnt Lauro lapas
  • 1 vnt Jautienos sultinio kubelis
  • 200 ml Grietinėlė - Mažas indelis
  • 2 vnt Pomidorai - Kepti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Žirnius išmirkome per naktį.
  • Bulves nuskutame ir supjaustome.
  • Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame smulkintą svogūną ir tarkuotą morką. Pakepiname.
  • Įdedame lauro lapą, jautienos sultinio kubelį ir prieskonius. Pilame grietinėlę ir patroškiname.
  • Bulves ir žirnius išverdame atskiruose puoduose, tada sujungiame.
  • Supilame paruoštą padažą į bulvių ir žirnių masę, gerai išmaišome ir dar šiek tiek pakaitiname.
  • Patiekiame su keptais pomidorais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar daržovėmis pagal skonį. Šis patiekalas puikiai tinka užimtiems žmonėms, nes galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 150gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Receptai su nuotraukomis, Žirniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai