Bulvių koldūnai su kreminiu padažu

Bulvių koldūnai su kreminiu padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis bulvių koldūnų receptas atkeliavo iš senelių virtuvės, kurioje paprastumas susilieja su skoniu. Koldūnai minkšti ir pūkuoti, o kreminis padažas suteikia ypatingą švelnumą. Šis patiekalas puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, koldūnams virti)
  • Šaukštas (Bulvėms maišyti)
  • Grūstuvė (Bulvėms trinti)
  • Lėkštė (Patiekimui)

Ingredientai
  

Koldūnai

  • 1 kg Bulvės - Nuluptos
  • 200 g Miltai - Kviečiai, sietiniai
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Pagal skonį Druska

Padažas

  • 200 ml Grietinėlė - Riebesnė
  • 100 g Sviestas
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 1 šaukštelis Krapai - Smulkinti

Gaminimo eiga
 

  • Bulves išvirkite, kol jos taps minkštos. Tada jas nukoškite ir sutrinkite, kad neliktų gumuliukų.
  • Į sutrintas bulves įdėkite miltus, kiaušinį ir druską. Viską gerai sumaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
  • Suformuokite iš tešlos mažus koldūnus ir virkite juos pasūdytame vandenyje apie 5-7 minutes, kol jie iškils į paviršių.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir krapų. Troškinkite, kol padažas sutirštės.
  • Patiekite koldūnus su paruoštu padažu. Skanaus!

Pabaigai…

Koldūnų tešla turi būti minkšta, bet ne per daug lipni. Jei reikia, įdėkite dar šiek tiek miltų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 150gBaltymai: 20gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 250mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 10gCukrus: 8gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 25mg
Recepto raktažodžiai Bulvių koldūnai, Kreminis padažas, Lietuviška virtuvė, Šeimos receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai