
Bulvių koldūnai su kreminiu padažu
Šis bulvių koldūnų receptas atkeliavo iš senelių virtuvės, kurioje paprastumas susilieja su skoniu. Koldūnai minkšti ir pūkuoti, o kreminis padažas suteikia ypatingą švelnumą. Šis patiekalas puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, koldūnams virti)
- Šaukštas (Bulvėms maišyti)
- Grūstuvė (Bulvėms trinti)
- Lėkštė (Patiekimui)
Ingredientai
Koldūnai
- 1 kg Bulvės - Nuluptos
- 200 g Miltai - Kviečiai, sietiniai
- 1 vnt Kiaušinis
- Pagal skonį Druska
Padažas
- 200 ml Grietinėlė - Riebesnė
- 100 g Sviestas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 šaukštelis Krapai - Smulkinti
Gaminimo eiga
- Bulves išvirkite, kol jos taps minkštos. Tada jas nukoškite ir sutrinkite, kad neliktų gumuliukų.
- Į sutrintas bulves įdėkite miltus, kiaušinį ir druską. Viską gerai sumaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
- Suformuokite iš tešlos mažus koldūnus ir virkite juos pasūdytame vandenyje apie 5-7 minutes, kol jie iškils į paviršių.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.
- Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir krapų. Troškinkite, kol padažas sutirštės.
- Patiekite koldūnus su paruoštu padažu. Skanaus!
Pabaigai…
Koldūnų tešla turi būti minkšta, bet ne per daug lipni. Jei reikia, įdėkite dar šiek tiek miltų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 150gBaltymai: 20gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 250mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 10gCukrus: 8gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 25mg