
Bulvių košė su mėsa ir burokėlių salotomis
Šis paprastas patiekalas puikiai tinka kasdienai, kai norisi sočiai pavalgyti, bet neperkrauti stalo įvairiais patiekalais. Burokėliai suteikia gaivumo, o bulvių košė su mėsiškais priedais – sultingumą. Receptas lengvas ir greitas, idealiai tinka šeimos vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvių virimui)
- Trintuvė (Bulvių košės gamybai)
- Keptuvė (Mėsos kepimui)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms)
- Peilis (Daržovių pjaustymui)
Ingredientai
Bulvių košė
- 500 g Bulvės - Nulupkite ir supjaustykite
- 50 g Sviestas - Įmaišykite į bulvių košę
- 100 ml Pienas - Įmaišykite į bulvių košę
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
Mėsa
- 300 g Vištiena arba kiauliena - Kepta su prieskoniais
- 1 šaukštas Aliejus - Kepimui
Burokėlių salotos
- 2 vnt Virti burokėliai - Supjaustyti griežinėliais
- 2 šaukštai Aliejus - Pagardinimui
- pagal skonį Druska
Gaminimo eiga
- Bulves nulupkite ir virkite, kol suminkštės. Sutrinkite su sviestu ir pienu, pagardinkite druska ir pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą, kol bus pilnai iškepusi. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Burokėlius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su aliejumi bei druska.
- Patiekite bulvių košę su mėsa ir burokėlių salotomis.
Pabaigai…
Bulvių košę galite pagardinti žaliaisiais svogūnais arba laiškiniais česnakais. Mėsa gali būti tiek vištiena, tiek kiauliena, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 700kcalAngliavandeniai: 80gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg