Bulvių košės lizdeliai su baklažanų ir brokolių įdaru

Bulvių košės lizdeliai su baklažanų ir brokolių įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai šaldytuvo stalčiuje senokai liūdi baklažanas ir brokolis, o nuo vakarienės liko bulvių košės, tai lizdeliai – gardėsių gardėsis! Šis receptas yra puikus būdas panaudoti likučius ir paversti juos skaniu patiekalu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Tinkama lizdeliams formuoti ir kepti)
  • Svogūnų pjaustymo peilis (Smulkinimui)
  • Maišymo dubenys (Ingredientų maišymui)
  • Orkaitė (Kepimui)

Ingredientai
  

Bulvių masė

  • Bulvių košė - Galima naudoti virtas bulves, sutrintas iki košės konsistencijos
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 2 v.š. Miltai

Įdaras

  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Baklažanas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Brokolis - Smulkiai pjaustytas
  • Grietinėlė - Nebūtina, galima naudoti vandenį
  • Džiovintas bazilikas - Arba jūsų mėgstami prieskoniai
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Į bulvių košę įmušti kiaušinį ir įberti miltų. Masė turi būti tiršta, kaip riebi grietinė, bet ne perkieta.
  • Svogūno galvutę apkepkite. Įdėkite smulkiai pjaustytą baklažaną, smulkiai pjaustytą brokolį ir viską gerai apkepkite.
  • Įpilkite šlakelį grietinėlės arba vandens, įberkite džiovinto baziliko, druskos ir pipirų. Nugarinkite, kad skysčio beveik neliktų.
  • Iš bulvių košės formuokite lizdelius.
  • Į vidų dėkite paruošto įdaro. Kepkite 220-240°C temperatūroje apie 20-25 minutes. Priklauso nuo jūsų orkaitės. Į pabaigą kepimo galima užberti tarkuoto sūrio.
  • Valgykite su mėgstamu padažu arba grietine.

Pabaigai…

Šis receptas puikiai tinka likučių panaudojimui ir greitam šeimos vakarienei paruošti. Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 55mgNatris: 300mgKalis: 600mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Baklažanai, Brokoliai, Bulvių košės lizdeliai, Likučių panaudojimas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating