
Bulvių košės lizdeliai su baklažanų ir brokolių įdaru
Kai šaldytuvo stalčiuje senokai liūdi baklažanas ir brokolis, o nuo vakarienės liko bulvių košės, tai lizdeliai – gardėsių gardėsis! Šis receptas yra puikus būdas panaudoti likučius ir paversti juos skaniu patiekalu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Tinkama lizdeliams formuoti ir kepti)
- Svogūnų pjaustymo peilis (Smulkinimui)
- Maišymo dubenys (Ingredientų maišymui)
- Orkaitė (Kepimui)
Ingredientai
Bulvių masė
- Bulvių košė - Galima naudoti virtas bulves, sutrintas iki košės konsistencijos
- 1 vnt Kiaušinis
- 2 v.š. Miltai
Įdaras
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Baklažanas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Brokolis - Smulkiai pjaustytas
- Grietinėlė - Nebūtina, galima naudoti vandenį
- Džiovintas bazilikas - Arba jūsų mėgstami prieskoniai
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Į bulvių košę įmušti kiaušinį ir įberti miltų. Masė turi būti tiršta, kaip riebi grietinė, bet ne perkieta.
- Svogūno galvutę apkepkite. Įdėkite smulkiai pjaustytą baklažaną, smulkiai pjaustytą brokolį ir viską gerai apkepkite.
- Įpilkite šlakelį grietinėlės arba vandens, įberkite džiovinto baziliko, druskos ir pipirų. Nugarinkite, kad skysčio beveik neliktų.
- Iš bulvių košės formuokite lizdelius.
- Į vidų dėkite paruošto įdaro. Kepkite 220-240°C temperatūroje apie 20-25 minutes. Priklauso nuo jūsų orkaitės. Į pabaigą kepimo galima užberti tarkuoto sūrio.
- Valgykite su mėgstamu padažu arba grietine.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka likučių panaudojimui ir greitam šeimos vakarienei paruošti. Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 55mgNatris: 300mgKalis: 600mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg