Bulvių lupenų sriuba su grietinėle

Bulvių lupenų sriuba su grietinėle

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sriuba, paruošta iš bulvių lupenų, yra puikus būdas panaudoti likusias lupenas. Sumaišius su daržovėmis ir vištienos sultiniu, ši sriuba nustebins savo skoniu. Gal juokinga, kad naudojome bulvių lupenas, bet skonis tikrai įspūdingas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Sriubai virti)
  • Plaktuvas (Ingredientams smulkinti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 500 g Bulvių lupenos - Likę nuo bulvių košės
  • 2 vnt Morkos - Smulkiai pjaustytos
  • 2 vnt Porai - Smulkiai pjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 3 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Ropė - Smulkiai pjaustyta
  • 1 l Vištienos sultinys
  • 2 vnt Lauro lapai
  • pagal skonį Druska ir pipirai
  • 100 ml Grietinėlė

Gaminimo eiga
 

  • Visus ingredientus, išskyrus grietinėlę, sudėkite į puodą ir virkite, kol daržovės suminkštės.
  • Naudokite plaktuvą, kad sriubą smulkiai sutrintumėte.
  • Įpilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Patiekite karštą.

Pabaigai…

Naudojant bulvių lupenas sriubai, galite ne tik išvengti atliekų, bet ir gauti netikėtai skanų patiekalą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 20mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių sriuba, Daržovių sriuba, Grietinėlė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating