Bulvių lupenų traškučiai

Bulvių lupenų traškučiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skusdama bulves šašlykui ir bulvių troškiniui, lupenas dėjau atskirai ant popierinio rankšluosčio. Po to nudžiovinau visas lupenas su kitu popieriniu rankšluosčiu kol liko sausos. Supyliau į dubenį, įpyliau česnakinio aliejaus, pipiriuko, bulvių prieskonių ir čili dribsnių. Orkaitę įkaitinau iki 200°C, sudėjau lupenas ant kepimo popieriaus ir kepiau kol traškučiai tapo traškūs ir skanūs.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Lupenoms maišyti su prieskoniais)
  • Kepimo popierius (Kepimui orkaitėje)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)

Ingredientai
  

Bulvių lupenos

  • 1 dubuo Bulvių lupenos - Švariai nuplautos ir išdžiovintos
  • 1 šlakelis Česnakinis aliejus - Pagal skonį
  • 1 žipsnelis Pipirai - Pagal skonį
  • 1 žipsnelis Bulvių prieskoniai - Pagal skonį
  • pagal skonį Čili dribsniai - Nepagailėti

Gaminimo eiga
 

  • Švariai nuplauti ir išdžiovinti bulvių lupenas.
  • Sudėti lupenas į dubenį, įpilti česnakinio aliejaus, pridėti pipirų, bulvių prieskonių ir čili dribsnių. Gerai išmaišyti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C. Ant kepimo skardos tiesti kepimo popierių, sudėti paruoštas bulvių lupenas.
  • Kepkite orkaitėje apie 20 minučių arba kol lupenos taps traškios.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar aliejais, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 150mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 1gVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių lupenos, Naminiai užkandžiai, Traškučiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating