
Bulvių lupenų traškučiai
Skusdama bulves šašlykui ir bulvių troškiniui, lupenas dėjau atskirai ant popierinio rankšluosčio. Po to nudžiovinau visas lupenas su kitu popieriniu rankšluosčiu kol liko sausos. Supyliau į dubenį, įpyliau česnakinio aliejaus, pipiriuko, bulvių prieskonių ir čili dribsnių. Orkaitę įkaitinau iki 200°C, sudėjau lupenas ant kepimo popieriaus ir kepiau kol traškučiai tapo traškūs ir skanūs.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Lupenoms maišyti su prieskoniais)
- Kepimo popierius (Kepimui orkaitėje)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
Ingredientai
Bulvių lupenos
- 1 dubuo Bulvių lupenos - Švariai nuplautos ir išdžiovintos
- 1 šlakelis Česnakinis aliejus - Pagal skonį
- 1 žipsnelis Pipirai - Pagal skonį
- 1 žipsnelis Bulvių prieskoniai - Pagal skonį
- pagal skonį Čili dribsniai - Nepagailėti
Gaminimo eiga
- Švariai nuplauti ir išdžiovinti bulvių lupenas.
- Sudėti lupenas į dubenį, įpilti česnakinio aliejaus, pridėti pipirų, bulvių prieskonių ir čili dribsnių. Gerai išmaišyti.
- Orkaitę įkaitinti iki 200°C. Ant kepimo skardos tiesti kepimo popierių, sudėti paruoštas bulvių lupenas.
- Kepkite orkaitėje apie 20 minučių arba kol lupenos taps traškios.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar aliejais, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 150mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 1gVitaminas C: 10mg