![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/bulviu-pievagrybiu-ir-farso-apkepas-keptas-apkepas-500x500.jpg)
Bulvių, pievagrybių ir faršo apkepas
Sekmadieniais dažnai gaminu iš to, kas yra šaldytuve. Šį kartą apkepas iš bulvių, pievagrybių ir faršo. Patiekalas puikiai tinka vakarienei, yra lengvai paruošiamas ir labai skanus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Apvalus, su nuimamais kraštais)
- Keptuvė (Faršui pakepinti)
- Tarka (Bulvėms tarkuoti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir grietinei suplakti)
Ingredientai
Bulvės
- 5 vnt Bulvės - Tarkuotos per burokinę tarką
- 800 g Faršas - Pakepintas su svogūnu ir prieskoniais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas ir pakepintas
- 300 g Pievagrybiai - Smulkiai supjaustyti
- 3 vnt Kiaušiniai - Išplakti
- 5 v. š. Grietinė
- 5 v. š. Miltai
- Druska - Pagal skonį
- 200 g Tarkuotas sūris - Apibarstymui
Gaminimo eiga
- Sutarkuokite bulves per burokinę tarką ir išklokite jomis kepimo indo dugną.
- Pakepinkite faršą su smulkiai pjaustytu svogūnu ir prieskoniais.
- Išplakite kiaušinius su grietine ir miltais, įberkite druskos pagal skonį.
- Supilkite kiaušinių mišinį ant tarkuotų bulvių sluoksnio.
- Ant viršaus sudėkite smulkintus pievagrybius ir pakepintą faršą.
- Apibarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais pagal savo skonį. Šis apkepas puikiai tinka tiek karštas, tiek atvėsęs.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg