Bulvių vėdarai su grybų ir rukolos prieskoniais

Bulvių vėdarai su grybų ir rukolos prieskoniais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kai mano mylimiausias vyras užsimano picos ar burgerio, gaminamės kiekvienas sau. Aš nemėgstu burgerių, jis nemėgsta bulvinio tarkio. Man tai – proga palepinti save, brangiausiąją. Jau seniai valgyti, labai pasiilgti vėdarai. Tai yra puikus būdas palepinti save su bulvių vėdarais su grybų ir rukolos prieskoniais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo indas (Didelis, tinkamas vėdarams kepti)
  • Peilis (Svogūnų ir grybų pjaustymui)
  • Šaukštas (Kepimui ir maišymui)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 1 vnt Sūdytas ir šaldytas žarnas - Mirkyti per naktį
  • 1 kg g Bulvės - Sutarkuotos
  • 200 g Spirgučiai - Kepti su svogūnais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 100 ml Pienas - Užvirti
  • 2 v.š. Grybų milteliai - Džiovinti grybai
  • 1 a.š. Rukolos milteliai - Džiovinta rukola
  • 1 a.š. Druska
  • 1 a.š. Pipirai - Malti
  • 1 vnt Kiaušinis - Tarkio likučiams

Gaminimo eiga
 

  • Mirkyti žarną per naktį.
  • Sutarkuoti bulves. Pakepinti spirgučius su svogūnais.
  • Užvirti pieną ir užpilti tarkį.
  • Į tarkį įmaišyti grybų miltelius, rukolos miltelius, druską ir pipirus.
  • Kimšti žarną paruoštu tarkiu, subadyti.
  • Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje 1 valandą, periodiškai subadant.
  • Likusią tarkio dalį sumaišyti su kiaušiniu ir iškepti kugelį.

Pabaigai…

Valgyti su grietine ir gardinti krapais bei džiovintais trimitėliais. Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ir grybais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 150gBaltymai: 30gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai bulvės, grybai, Rukola, Vėdarai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai