Bulvių vėdarai su grybų ir rukolos prieskoniais
Kai mano mylimiausias vyras užsimano picos ar burgerio, gaminamės kiekvienas sau. Aš nemėgstu burgerių, jis nemėgsta bulvinio tarkio. Man tai – proga palepinti save, brangiausiąją. Jau seniai valgyti, labai pasiilgti vėdarai. Tai yra puikus būdas palepinti save su bulvių vėdarais su grybų ir rukolos prieskoniais.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Didelis, tinkamas vėdarams kepti)
- Peilis (Svogūnų ir grybų pjaustymui)
- Šaukštas (Kepimui ir maišymui)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1 vnt Sūdytas ir šaldytas žarnas - Mirkyti per naktį
- 1 kg g Bulvės - Sutarkuotos
- 200 g Spirgučiai - Kepti su svogūnais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 100 ml Pienas - Užvirti
- 2 v.š. Grybų milteliai - Džiovinti grybai
- 1 a.š. Rukolos milteliai - Džiovinta rukola
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Pipirai - Malti
- 1 vnt Kiaušinis - Tarkio likučiams
Gaminimo eiga
- Mirkyti žarną per naktį.
- Sutarkuoti bulves. Pakepinti spirgučius su svogūnais.
- Užvirti pieną ir užpilti tarkį.
- Į tarkį įmaišyti grybų miltelius, rukolos miltelius, druską ir pipirus.
- Kimšti žarną paruoštu tarkiu, subadyti.
- Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje 1 valandą, periodiškai subadant.
- Likusią tarkio dalį sumaišyti su kiaušiniu ir iškepti kugelį.
Pabaigai…
Valgyti su grietine ir gardinti krapais bei džiovintais trimitėliais. Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ir grybais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 150gBaltymai: 30gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg