
Burokėlių pyragas su šokoladu ir graikiškais riešutais
Šis pyragas yra puikus būdas panaudoti burokėlius desertuose. Jo skonis sužavės net tuos, kurie nemėgsta burokėlių. Minkštas ir drėgnas pyragas su šokoladiniu glaistu ir riešutų trupiniais yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
- Smulkintuvas
- Maišymo dubenys (Vienas tryniams, vienas baltymams)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)
Ingredientai
- 1 vidutinis virtas burokėlis - supjaustytas gabaliukais
- 100 g aliejaus
- 1 stiklinė kefyro
- 1 a.š. sodos - nubrauktas
- 250 g miltų
- 1 a.š. kėlimo miltelių
- 1 kupinas šaukštas kakao
- 4 vnt kiaušinių - atskirti trynius nuo baltymų
- 4 v.š. cukraus
- tirpintas šokoladas - pyragui užpilti
- graikiniai riešutai - smulkinti, pyragui apibarstyti
Gaminimo eiga
- Virtą burokėlį supjaustyti gabaliukais, dėti į smulkintuvą, pilti aliejų ir susmulkinti.
- Sumaišyti kefyrą su soda. Sudėti burokėlių masę, berti miltus, kėlimo miltelius ir kakao. Gerai išmaišyti.
- Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Plakti trynius su cukrumi. Atskirai išplakti baltymus.
- Pirmiausia įmaišyti trynius į burokėlių masę, pabaigoje atsargiai įmaišyti baltymus.
- Tešlą pilti į kepimo formą ir kepti 180°C temperatūroje apie 60 minučių.
- Iškeptą pyragą užpilti tirpintu šokoladu ir apibarstyti smulkintais graikiniais riešutais.
Pabaigai…
Burokėliai suteikia pyragui drėgnumo ir šiek tiek žemiško skonio, kuris puikiai dera su šokoladu ir riešutais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg