Burokėlių sriuba ir varškėtukai

Burokėlių sriuba ir varškėtukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Paprasta, bet labai gardi burokėlių sriuba kartu su varškėtukais, pagamintais iš varškės, kiaušinio, šiek tiek druskos ir miltų. Burokėlių sriuba, pagaminta su marinuotais burokėliais, šonine keptais svogūnais ir morkomis, yra puikus pasirinkimas šaltai dienai. Patiekalas puikiai dera su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Sriubą apibarstome žalumynais ir skaniname grietine.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Sriubai virti)
  • Keptuvė (Svogūnams ir morkoms kepti)
  • Bulvių virimo puodas (Bulvėms virti)
  • Samtis (Sriubai patiekti)
  • Maišymo indas (Tešlai sumaišyti varškėtukams)

Ingredientai
  

Varškėtukai

  • 180 g Varškė
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Žiupsnelis Druska
  • Cukrus - Pagal skonį
  • Miltai - Dėti iš akies

Padažas

  • Sviestas
  • Grietinė

Burokėlių sriuba

  • Marinuoti burokėliai
  • Šoninė - Keptai svogūnai ir morkos
  • Svogūnas - Keptas
  • Morka - Kepta
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Pomidorų padažas
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • Žalumynai - Papuošimui
  • Grietinė - Sriubai gardinti
  • 2 vnt Bulvės - Virtos su lupenomis

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite varškėtukų tešlą: sumaišykite varškę, kiaušinį, druską ir cukrų. Miltus dėkite iš akies, kol gausite tinkamos konsistencijos tešlą.
  • Suformuokite varškėtukus ir virkite juos pasūdytame vandenyje, kol jie pakils į paviršių.
  • Paruoškite sriubą: keptuvėje kepkite šoninę, svogūną ir morką, kol jie suminkštės.
  • Į puodą supilkite marinuotus burokėlius, įpilkite keptų daržovių ir šoninės mišinį, pridėkite pomidorų padažo, prieskonių, pipirų ir druskos pagal skonį.
  • Virkite sriubą apie 30 minučių, kol visi ingredientai gerai susijungs.
  • Patiekite sriubą, pabarstytą žalumynais ir pagardintą grietine. Šalia pateikite virtas bulves ir varškėtukus su sviesto ir grietinės padažu.

Pabaigai…

Galite naudoti tiek šviežius, tiek marinuotus burokėlius sriubai. Jei mėgstate aštresnį skonį, pridėkite šiek tiek aitriųjų pipirų. Varškėtukų padažą galima pagardinti krapais ar kitais mėgstamais žalumynais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 6gCukrus: 8gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Burokėlių sriuba, Tradicinė virtuvė, Varškėtukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating