
Burokėlių sriuba su šonkauliukais
Mylimiausia šeimos sriubytė 🙂 Dukra gali valgyti burokus absoliučiai visokius ir visokiomis formomis. Pamarinuotus šonkauliukus apverdu, nupylus nuplaunu ir vėl užpilu šaltu vandeniu, leidžiu ramiai virti. Kai suminkštėja, pridedu prieskonių, bulvių, apkepintų morkų, svogūnų, saliero stiebo, vėliau tarkuotų burokų, džiovintų baravykų ir pabaigai tarkuoto česnako bei krapų.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, sriubai virti)
- Keptuvė (Daržovėms apkepinti)
- Pjaustymo lenta
- Peilis
- Tarka (Burokams tarkuoti)
Ingredientai
Šonkauliukai
- 500 g Šonkauliukai - Marinuoti
Sriuba
- 4 vnt Bulvės - Supjaustytos
- 2 vnt Morkos - Smulkintos, apkepintos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas, apkepintas
- 1 vnt Saliero stiebas - Smulkintas
- 3 vnt Burokai - Tarkuoti
- 30 g Džiovinti baravykai
- 2 skiltelės Česnakas - Tarkuotas
- Pagal skonį Krapai - Smulkinti
- Pagal skonį Bazilikas - Džiovintas
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 2 vnt Lauro lapai
Gaminimo eiga
- Pamarinuotus šonkauliukus apvirti, nupylus nuplauti ir vėl užpilti šaltu vandeniu. Leisti virti, kol suminkštės.
- Pridėti prieskonius, bulves, apkepintas morkas, svogūną, saliero stiebą ir toliau virti.
- Vėliau pridėti tarkuotus burokus, džiovintus baravykus ir virti, kol visi ingredientai suminkštės.
- Pabaigai pridėti tarkuotą česnaką ir krapus, gerai išmaišyti.
Pabaigai…
Ši sriuba puikiai tinka šaltoms žiemos dienoms. Jei norite švelnesnio skonio, galite naudoti mažiau česnako.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg