
Burokėlių su silke salotos su majonezu
Šios burokėlių su silke salotos yra klasikinis lietuviškas užkandis, kurio nereikėtų praleisti, jei norite pajusti tikrąją lietuviškos virtuvės dvasią. Virti burokėliai, silkė aliejuje ir konservuotos pupelės su mėlynuoju svogūnu sukuria puikų skonio derinį, kuris papildomas majonezu. Šios salotos yra gaivios, tačiau tuo pačiu ir sotios, o patiekiamos su juoda Agotos duona – tiesiog nepakartojamos!
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Salotoms maišyti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Šaukštas (Salotoms maišyti)
Ingredientai
- 3 vnt. Virti burokėliai - Supjaustyti kubeliais
- 1 vnt. Mėlynas svogūnas - Supjaustyti kubeliais
- 1 indelis Konservuotos pupelės - Nusunktos
- 200 g Silkė aliejuje - Supjaustyta gabalėliais
- 4 v.š. Majonezas - Galima pakeisti aliejumi
- 1 riekė Juoda Agotos duona - Patiekti prie salotų
Gaminimo eiga
- Burokėlius, mėlynąjį svogūną, pupeles ir silkę sumaišyti dubenyje.
- Įdėti majonezo (arba aliejaus) ir gerai išmaišyti.
- Patiekti su juoda Agotos duona.
Pabaigai…
Salotas galite varijuoti pridėdami marinuotų agurkų ar obuolių. Taip pat puikiai tinka pateikti su šviežia petražole viršuje.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 20mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 15mg