
Burokėlių suktinukas su lašiša ir riešutais
Šis burokėlių suktinukas yra nuostabus užkandis, kuris sujungia burokėlių ir lašišos skonius su graikiniais riešutais. Tai puikus patiekalas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Jei mėgstate eksperimentuoti virtuvėje, šis receptas yra kaip tik jums.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, 20×30 cm)
- Kepimo popierius (Lakštui iškloti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams suplakti)
- Sietelis (Miltams persijoti)
- Peilis (Smulkinimui)
Ingredientai
Burokėlių masė
- 1 vnt Vidutinis virtas burokėlis - Smulkiai tarkuotas
- 1 vnt Obuolys - Smulkiai tarkuotas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 4 vnt Kiaušiniai - Suplakti su druska ir pipirais
- 1 v.š. Majonezas
- 100 g Sūris - Smulkiai tarkuotas
- 1 v.š. Miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
Įdaras
- 200 g Tepamas sūrelis
- 100 g Lašiša - Smulkinta
- 50 g Pomidoriukai - Smulkinti
- 50 g Graikiniai riešutai - Smulkinti
- Žalumynai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Burokėlį, obuolį ir svogūną smulkiai tarkuojame arba smulkiname. Sumaišome su plaktais kiaušiniais, druska, pipirais, majonezu ir tarkuotu sūriu. Įberiam miltus ir kepimo miltelius, viską gerai permaišome.
- Paruoštą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame 180°C temperatūroje apie 20 minučių, kol lakštas gražiai iškeps.
- Iškepusį lakštą aptepame tepamu sūreliu, apibarstome smulkinta lašiša, pomidoriukais, žalumynais ir graikiniais riešutais.
- Suvyniojame lakštą į suktinuką ir leidžiame jam atvėsti. Prieš patiekiant supjaustome gabalėliais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įdaro ingredientais: pridėti virtus kiaušinius, avokadą ar kitas mėgstamas daržoves. Suktinukas skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 120mgNatris: 250mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg