Cepelinai su farsu ir padažu

Cepelinai su farsu ir padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis cepelinų receptas atkeliavo iš tradicinės lietuviškos virtuvės, tačiau su šiek tiek kitokiu poskoniu, įkvėptas vakar grupei įkeltų nuotraukų. Cepelinai su mėsos farsu, patiekiami su gardžiu padažu ir grietine, yra tikra klasika, kurios neįmanoma atsilaikyti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, verdant cepelinams)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Keptuvė (Padažui gaminti)
  • Medinis šaukštas (Tešlai maišyti)
  • Šaukštas (Cepelinams formuoti)

Ingredientai
  

Cepelinai

  • 1 kg Bulvės - Nuluptos, tarkuotos
  • 300 g Mėsos farsas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Padažas

  • 150 ml Grietinė - Patiekimui
  • 200 ml Grietinėlė - Padažui
  • 100 g Šoninė - Smulkiai pjaustyta
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 50 ml Sviestas - Padažui

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nulupti, tarkuoti ir perkošti per marlę, kad išspaustų sultis. Sudėti tarkuotas bulves į dubenį, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
  • Rankomis formuoti cepelinus, įdėti mėsos farsą ir formuoti rutulius.
  • Vandenį užvirti dideliame puode su druska. Sudėti cepelinus į verdantį vandenį ir virti apie 30-40 minučių.
  • Kol cepelinai verda, keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti šoninę bei svogūnus. Supilti grietinėlę ir troškinti kelias minutes, kol padažas sutirštės.
  • Patiekti cepelinus su paruoštu padažu ir šalia pateikta grietine.

Pabaigai…

Virimo metu būtina nuolat stebėti cepelinus, kad jie nesuliptų. Jei norite, galite į padažą pridėti grybų ar česnako, kad gautumėte įdomesnį skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 75mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Cepelinai, Faršas, Lietuviški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai