Cepelinai su grybų padažu

Cepelinai su grybų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Sau, brangiausiajai 😂 Ką jau ten daug apie cepelinus parašysi 🤔 Nebent tai, kad sumušiau mažo kiekio rekordą 😂😂 – 6 vnt! Norvegiškos bulvės, todėl nerizikuoju gaminti be virtų, be papildomo krakmolo. Ir tai atsiperka – nei vieno suplyšusio, o minkšti minkštutėliai. Sėdžiu patenkinta, eisiu dar vieną cepeliną įkirsti 😂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Vandeniui virinti cepelinus)
  • Keptuvė (Padažui gaminti)
  • Bulvių tarkavimo įrankis
  • Dubuo (Bulvių masės maišymui)
  • Šaukštas (Masės maišymui)

Ingredientai
  

Bulvių masė

  • 5 vnt Virtos bulvės
  • 10 vnt Tarkuotos bulvės
  • 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
  • 1 v.š. Krakmolas - Sumaišytas su šaltu vandeniu

Įdaras

  • 400 g Kiaulienos – jautienos faršas - Svogūnas, druska, pipirai, džiovinta malta rukola, grybai

Padažas

  • Saują Džiovinti baravykai - Užmerkti ir smulkinti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 30 g Sviestas - Kepimui
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 1 sauja Šaldyti laiškiniai česnakai

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite bulvių masę: sumaišykite virtas ir tarkuotas bulves, tarkuotą svogūną ir krakmolą sumaišytą su šaltu vandeniu.
  • Paruoškite įdarą: į faršą pridėkite smulkintą svogūną, druską, pipirus, džiovintą maltą rukolą ir grybus.
  • Formuokite cepelinus, įdėdami į kiekvieną dalį bulvių masės šaukštą įdaro.
  • Virkite cepelinus dideliame puode su pasūdytu vandeniu, kol jie iškils į paviršių ir dar 5-10 minučių.
  • Paruoškite padažą: džiovintus baravykus užmerkite ir smulkinkite. Keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną su sviestu, pridėkite baravykus, druską, pipirus ir šaldytus laiškinius česnakus.
  • Serviruokite cepelinus su grybų padažu ir grietine.

Pabaigai…

Norint išvengti cepelinų suirimo, labai svarbu naudoti bulves su didesniu krakmolo kiekiu. Grybų padažą galite paruošti iš šviežių arba džiovintų grybų, priklausomai nuo sezono ir turimų atsargų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Cepelinai, Grybų padažas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai