
Cepelinai su Kiaulienos Farsu ir Tortukas su Vynuogėmis
Siandiena pas mus Vokietijoj teciu diena. Tai ta proga cepelinai ir tortukas! Cepelinams bulves nuskustos, sutarkuotos ir nuspaustos, idetas nusistovejas krakmolas ir druskytes, viskas gerai permaisyta. Kiaulienos farsas, prieskoniai, svogunas ir cesnakas. Ismaisome, imamame bulviu tarkiu, darom blyna o i jo vidu dedam farso ir konstruojam cepelinus. Dedam i verdanti ir verdam. Spirgucius pakepinu su svogunu. Tortukas tortas apibarstytas trupiniais nuo biskvito, dekoruotas kremu ir vynuogemis.
Reikalingi Įrankiai
- Tarkavimo mašina (Bulvėms tarkuoti)
- Didelis puodas (Cepelinams virti)
- Keptuvė (Spirgučiams su svogūnais kepti)
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, tortui)
- Plakimo šluotelė (Kremui plakti)
Ingredientai
Cepelinai
- 1 kg kg Bulvės - Nuskustos ir sutarkuotos
- 200 g g Kiaulienos faršas - Su prieskoniais, svogūnu ir česnaku
- Pagal skonį Druska
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai supjaustytas
Tortas
- 300 g g Biskvitas - Sutrintas trupiniais
- 200 ml ml Kremas - Plaktas kremas dekoracijai
- Pagal skonį Vynuogės - Dekoracijai
Gaminimo eiga
- Bulves nuskusti, sutarkuoti ir nuspausti. Krakmolą išsaugoti, druską pridėti prie bulvių tarkių ir gerai permaišyti.
- Paruošti kiaulienos faršą su prieskoniais, svogūnu ir česnaku. Imti bulvių tarkių, formuoti blynelį, dėti faršą ir formuoti cepelinus.
- Virti cepelinus verdančiame vandenyje apie 30 minučių. Kepti spirgučius su svogūnais.
- Paruošti torto biskvitą, jį sutrinti trupiniais. Paruošti plaktą kremą.
- Sluoksniuoti tortą: biskvitas, kremas, trupiniai. Viršų papuošti vynuogėmis.
Pabaigai…
Cepelinų virimo metu būtina nuolat stebėti, kad jie nesuliptų. Tortą galite dekoruoti ne tik vynuogėmis, bet ir kitais vaisiais ar uogomis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 120gBaltymai: 40gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 10gCukrus: 30gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg