Cepelinai su mėsa

Cepelinai su mėsa

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Cepelinai yra vienas iš tradicinių lietuviškų patiekalų, mylimas visų, kurie vertina sodrų ir sotų maistą. Patiekalas gavo savo pavadinimą dėl panašumo į dirižablį, kitaip vadinamą cepelinu. Mūsų šeimoje cepelinų gamyba yra ypatingas ritualas, perduodamas iš kartos į kartą, ir visada vyksta šventinė atmosfera virtuvėje. Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta tradicijas, bet nevengia ir inovacijų – įdaro galite koreguoti pagal savo skonį!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė puodynė (Cepelinams virti)
  • Bulvių trintuvas (Bulvėms trinti)
  • Didelis dubuo (Bulvių masei maišyti)
  • Keptuvė (Svogūnams ir mėsos įdarui ruošti)
  • Grūstuvė (Mėsa ir svogūnui sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 2 kg Žalių bulvių
  • 1 kg Virtų bulvių su lupenomis
  • 2 šaukštai Bulvių krakmolo
  • Druska - Pagal skonį

Mėsos įdaras

  • 500 g Malta kiauliena arba jautiena
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 šaukštelis Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Nulupkite žalias bulves ir sutrinkite jas smulkia tarka. Išspauskite skysčio perteklių, palikdami bulvių masę sausesnę.
  • Virtas bulves nulupkite ir sutrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su žalių bulvių mase, pridėkite druskos ir bulvių krakmolo. Gerai išmaišykite.
  • Paruoškite mėsos įdarą: keptuvėje pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinės spalvos. Sumaišykite jį su malta mėsa, druska ir pipirais.
  • Iš bulvių masės formuokite plokščius blynus, į vidurį dėkite mėsos įdarą ir užspauskite kraštus, formuojant cepeliną.
  • Didelėje puodynėje užvirkite sūdytą vandenį. Į verdantį vandenį atsargiai dėkite suformuotus cepelinus ir virkite apie 25-30 minučių, kol jie iškils į paviršių.
  • Patiekite su grietine ir pakepintais lašinukais arba spirgučiais, pabarstytais šviežiais krapais.

Pabaigai…

Cepelinus galima pagardinti įvairiais padažais, pavyzdžiui, grietinės ir sviesto padažu, taip pat naudoti skirtingus mėsos įdarus pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 70gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 700mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Cepelinai, Lietuviški patiekalai, Mėsa
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai