Cepelinai su spirgučiais ir česnaku

Cepelinai su spirgučiais ir česnaku

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Cepelinai iš Lidl su spirgučiais, grietine, krapais ir būtinai česnaku bei pipiru. Šis receptas primena naminius skonius, kuriuos kiekvienas lietuvis žino ir myli. Česnakas ir pipirai suteikia šiam patiekalui pikantiškumo, o grietinė ir spirgučiai – malonios tekstūros. Tobulas patiekalas šaltam žiemos vakarui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, cepelinams virti)
  • Keptuvė (Spirgučiams kepti)
  • Peilis (Česnakui kapoti)
  • Tarkavimo įrankis (Bulvėms tarkuoti)

Ingredientai
  

Cepelinai

  • 4 vnt Cepelinai iš Lidl - Gali būti paruošti arba iš pusgaminių
  • 200 g Spirgučiai - Galima naudoti rūkyta šoninė
  • 4 šaukštai Grietinė - Patiekimui
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai kapotas
  • Krapai - Smulkiai pjaustyti, patiekimui
  • Pipirai - Pagal skonį, patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Cepelinus išvirti dideliame puode pagal pakuotės nurodymus arba paruošti iš pusgaminių.
  • Kol verda cepelinai, keptuvėje išlydyti spirgučius, kol jie tampa traškūs.
  • Cepelinus patiekite su spirgučiais, gausiai apibarstykite česnaku, krapais ir pipirais, ir uždėkite šaukštą grietinės ant šono.

Pabaigai…

Patiekite karštus, galite papildomai paskaninti svogūnais ar skrudinta šonine. Patiekalas geriausiai dera su šaltu kefyru arba rūgpieniu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai patiekalai, Cepelinai, Lietuviška virtuvė, Receptai su spirgučiais, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai