Cepelinai su varške ir faršu

Cepelinai su varške ir faršu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Tiesiog kai myli myli, ilgies ilgies, nori nori. Nu tai ir susuki. Cepukai su varške ir aišku su faršu. O vat dabar papasakosiu, ką pas mane reiškia “su varške”. 2 pakeliai varškės, apie 30 gramų tarkuoto lydyto sūrio, 2 skiltelės tarkuoto česnako, žiupsnelis peletrūno, žiupsnelis krapų ir petruškių (vat tokia draugija yra man ideali), o vat tada dar tarkinau šlapiankės (nedrįskit kritikuot – mano mama taip darydavo). Žinokit, valgėm su grybų padažu ir kefyru. Super skanu buvo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Virtuvės dubenys (Maišymui)
  • Tarka (Česnakui ir sūriui tarkuoti)
  • Virtuvės šepetėlis (Cepelinų paviršiui ištepti)
  • Puodas (Cepelinams virti)

Ingredientai
  

Įdaras

  • 2 pakeliai Varškė
  • 30 g Tarkuotas lydytas sūris
  • 2 skiltelės Tarkuotas česnakas
  • žiupsnelis Peletrūnas
  • žiupsnelis Krapai
  • žiupsnelis Petruškės
  • pagal skonį Tarkuota šlapianka - Pasirinktinai

Cepelinai

  • 500 g Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
  • 100 g Maltas faršas
  • žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite varškę, tarkuotą sūrį, česnaką, peletrūną, krapus ir petruškes. Jei norite, pridėkite tarkuotos šlapiankos.
  • Sutarkuokite bulves ir išspauskite jų sultis. Sumaišykite bulvių masę su malto faršo ir druskos.
  • Formuokite cepelinus su varškės įdaru ir virkite verdančiame pasūdytame vandenyje apie 20-30 minučių.
  • Patiekite su grybų padažu ir kefyru.

Pabaigai…

Šis receptas yra puikus būdas išbandyti tradicinį lietuvišką patiekalą su nedideliu posūkiu. Naudojant šlapianką vietoj tradicinio įdaro suteikia įdomų skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Cepelinai, Faršas, Receptai su nuotraukomis, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai