Cepelinai su varške ir faršu
Tiesiog kai myli myli, ilgies ilgies, nori nori. Nu tai ir susuki. Cepukai su varške ir aišku su faršu. O vat dabar papasakosiu, ką pas mane reiškia “su varške”. 2 pakeliai varškės, apie 30 gramų tarkuoto lydyto sūrio, 2 skiltelės tarkuoto česnako, žiupsnelis peletrūno, žiupsnelis krapų ir petruškių (vat tokia draugija yra man ideali), o vat tada dar tarkinau šlapiankės (nedrįskit kritikuot – mano mama taip darydavo). Žinokit, valgėm su grybų padažu ir kefyru. Super skanu buvo.
Reikalingi Įrankiai
- Virtuvės dubenys (Maišymui)
- Tarka (Česnakui ir sūriui tarkuoti)
- Virtuvės šepetėlis (Cepelinų paviršiui ištepti)
- Puodas (Cepelinams virti)
Ingredientai
Įdaras
- 2 pakeliai Varškė
- 30 g Tarkuotas lydytas sūris
- 2 skiltelės Tarkuotas česnakas
- žiupsnelis Peletrūnas
- žiupsnelis Krapai
- žiupsnelis Petruškės
- pagal skonį Tarkuota šlapianka - Pasirinktinai
Cepelinai
- 500 g Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
- 100 g Maltas faršas
- žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Sumaišykite varškę, tarkuotą sūrį, česnaką, peletrūną, krapus ir petruškes. Jei norite, pridėkite tarkuotos šlapiankos.
- Sutarkuokite bulves ir išspauskite jų sultis. Sumaišykite bulvių masę su malto faršo ir druskos.
- Formuokite cepelinus su varškės įdaru ir virkite verdančiame pasūdytame vandenyje apie 20-30 minučių.
- Patiekite su grybų padažu ir kefyru.
Pabaigai…
Šis receptas yra puikus būdas išbandyti tradicinį lietuvišką patiekalą su nedideliu posūkiu. Naudojant šlapianką vietoj tradicinio įdaro suteikia įdomų skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg