
Česnakinė dešra kaip parduotuvėje
Ši česnakinė dešra, pagaminta iš kiaulienos kumpio, pažandės ir šiek tiek lašinio, yra tobula namų sąlygomis sukurta alternatyva parduotuviniais gaminiais. Nors procesas reikalauja šiek tiek laiko, galutinis rezultatas pranoksta lūkesčius. Pagaminus dešrą, ją galima laikyti šaldytuve ar džiovinti savaitę vėdinamoje patalpoje, taip išgaunant dar intensyvesnį skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Su ventiliatoriumi, įkaitinama iki 70°C)
- Kepimo popierius (Skirtas dešrai dėti į orkaitę)
- Šaltas vanduo (Dešrai atvėsinti po orkaitės)
- Peilis (Dešros pjaustymui)
Ingredientai
- 1 kg kg Kiaulienos kumpis - Malta per norimo dydžio sietelį
- Pažandė - Malta kartu su kumpiu
- Lašinys - Šiek tiek, maltas kartu su kumpiu
- 15 g g Druska
- 3 g g Cukrus
- 2 g g Juodieji pipirai - Smulkiai grūsti
- 1 a.š. a.š. Mairūnas
- 0.5 galvutės Česnakas - Smulkiai kapotas
- 2 g g Nitritinė druska
Gaminimo eiga
- Mėsą sumaišykite su prieskoniais ir palikite parai laikyti šaltai.
- Kemškite mėsą į natūralias žarnas ir palikite dar vienai parai apdžiūti.
- Orkaitėje, įkaitintoje iki 70°C su ventiliatoriumi, kepkite dešrą 1.5-2 valandas.
- Išėmus iš orkaitės, dešrą laikykite šaltame vandenyje porą valandų, periodiškai keisdami vandenį.
- Nusausinkite ir laikykite vėdinamoje patalpoje savaitę vytinti arba laikykite šaldytuve vakuumo pakuotėje.
Pabaigai…
Dešros vytinimas savaitę pagerina jos skonį, tačiau jei norite greičiau, galite laikyti šaldytuve.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 2gBaltymai: 20gRiebalai: 28gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 14gCholesterolis: 70mgNatris: 900mgKalis: 300mgCukrus: 2gVitaminas C: 10mg