Česnakinė sriuba su skrebučiais ir bulvytėmis
Ši česnakinė sriuba su bulvytėmis yra klasikinis lietuviškas patiekalas, praturtintas skoniu ir tekstūra. Receptas paprastas, tačiau suteikia ypatingą skonį dėl skrudintų skrebučių ir kreminės konsistencijos. Tai puikus pasirinkimas šaltai dienai, kai norisi šildančio ir jaukaus patiekalo.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Sriubai virti)
- Keptuvė (Skrebučiams kepti)
- Trintuvė (Sriubos pertrynimui)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms ruošti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Sriuba
- 4 vnt Česnako skiltelės - Smulkiai pjaustytos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Bulvės - Smulkiai pjaustytos
- 1 l Vištienos sultinys
- 200 ml Grietinėlė - Riebesnė
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Skrebučiai
- 4 riekės Balta duona - Supjaustyta kubeliais
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus
- Pagal skonį Šviežios petražolės - Smulkiai pjaustytos
Gaminimo eiga
- Pakepinkite česnaką ir svogūną dideliame puode ant vidutinės ugnies, kol jie taps minkšti ir aromatingi.
- Įdėkite smulkintas bulves ir supilkite vištienos sultinį. Virkite ant vidutinės ugnies, kol bulvės suminkštės, apie 15-20 minučių.
- Nuimkite nuo ugnies ir sutrinkite sriubą trintuve, kol taps vientisa ir kreminė. Supilkite grietinėlę ir maišykite, kol gerai susimaišys. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite duonos kubelius, kol jie taps auksiniai ir traškūs. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis.
- Patiekite sriubą karštą, papuoštą skrebučiais ir papildomai pabarstyta petražolėmis.
Pabaigai…
Sriubą galite papildyti tarkuotu sūriu, jei norite papildomo skonio. Taip pat galite naudoti kitus žoleles, tokias kaip čiobreliai ar rozmarinai, kad suteiktumėte sriubai unikalų aromatą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 6gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg