Chačapurių lietuviškas variantas

Chačapurių lietuviškas variantas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kitoje grupėje užmačiau šį receptą ir nutariau išbandyti. Išėjo 17 tokių alia chačapurių – bandelių, gan nemažų. Tikrai patiko visiems, kas ragavo. Receptas su lietuvišku prieskoniu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pietūs, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 17 vnt

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo popierius (Reikalingas, kad bandelės neliptų prie skardos.)
  • Konditerinis kilimėlis (Naudojamas tešlai iškočioti.)
  • Kočėlas (Būtinas tešlai iškočioti.)
  • Dubuo (Tešlai maišyti.)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 a.š. Druska
  • 2 v.š. Cukrus
  • 7 g Sausos mielės
  • 1 v.š. Grietinė
  • 2 v.š. Augalinis aliejus
  • 800 g Miltai - Reikės apie 800 g, priklausomai nuo tešlos konsistencijos.

Įdaras

  • 200 g Pievagrybiai - Pakepinti.
  • 250 g Virtos vištienos - Susmulkintos.
  • 180 g Varškė
  • 5 v.š. Sultinys arba virintas šaltas vanduo
  • 100 g Fermentinis sūris - Sutarkuotas.
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 200 g Šviežias kopūstas - Sutrintas.
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas.
  • Druska, malti pipirai - Pagal skonį.
  • Krapai, svogūnų laiškai - Pagal skonį.

Gaminimo eiga
 

  • Visus skystus produktus supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės, išplakite. Suberkite cukrų, druską, paplakite, supilkite mieles ir vėl gerai išmaišykite. Maišant berkite miltus, kol tešla nebelips prie rankų. Minkykite apie 10 min., tada padėkite į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu, palikite pakilti apie 1,5 val.
  • Įdarui paruošti susmulkinkite vištieną, sutarkuokite sūrį, supjaustykite kopūstą ir česnaką. Viską sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įpilkite sultinio arba vandens, pagardinkite druska, pipirais, krapais ir svogūnų laiškais. Išmaišykite.
  • Pakilusią tešlą padalykite į gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į apskritimą maždaug 15 cm skersmens. Į vidurį dėkite įdaro, kraštus suspauskite ir suformuokite bandeles. Kepkite 180°C temperatūroje apie 20 min. Iškepusius patepkite sviestu.

Pabaigai…

Šį receptą galima praturtinti įvairiais prieskoniais arba kitais įdarais, pvz., sūriu su žolelėmis ar daržovėmis. Tinka tiek šiltiems, tiek šaltai užkandžiui.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bandelės, Chačapuri, Receptai su nuotraukomis, Sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai