Cinamoninės Bandelės su Saldžiu Glaistu

Cinamoninės Bandelės su Saldžiu Glaistu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Žinau, kad jau vėlu, bet štai cinamoninės bandelės! Pirmą kartą kepiau ir išėjo visai neblogai. Bandelės yra su mieline tešla, cinamonu ir labai saldžiu glaistu. Faina, kai vis dar būna pirmų kartų! P.S. Kai pastovėjo, nusprendėme dar pakepti, nes glaisto buvo daug.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 vnt

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė)
  • Kepimo popierius
  • Tešlos šepetėlis (Glaistui užtepti)
  • Plakimo šluotelė (Ingredientams sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Miltai
  • 7 g Sausos mielės
  • 300 ml Šiltas pienas
  • 50 g Cukrus
  • 100 g Sviestas - Ištirpęs
  • 1 a.š. Druska

Įdaras

  • 200 g Cukrus
  • 2 a.š. Cinamonas

Glaistas

  • 100 g Sviestas - Ištirpęs
  • 200 g Cukraus pudra
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • Cukrus - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite miltus, sausas mieles, cukrų ir druską. Įpilkite šiltą pieną ir ištirpintą sviestą. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga.
  • Tešlą padėkite į dubenį, uždenkite ir palikite kilti apie 1 valandą, kol ji padvigubės.
  • Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį ir pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  • Susukite tešlą į ritinį ir supjaustykite į vienodo dydžio gabaliukus. Sudėkite juos į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Kepkite 180°C temperatūroje apie 25-30 minučių, kol bandelės bus auksinės spalvos.
  • Kol bandelės kepa, paruoškite glaistą sumaišydami ištirpintą sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Jei reikia, pridėkite daugiau cukraus pagal skonį.
  • Iškeptas bandeles aptepkite paruoštu glaistu ir palikite atvėsti.

Pabaigai…

Jei norite, kad bandelės būtų dar saldesnės, pridėkite daugiau cukraus į glaistą. Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pavyzdžiui, imbieru ar kardamonu, kad gautumėte skirtingus skonius.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Cinamoninės bandelės, Glaistas, Mielinė tešla, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating