Čirviniai blynai su obuoliene

Čirviniai blynai su obuoliene

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kadangi dukrukė Zivilė pavaišino fantastiško skonio obuoliene, teko kepti čirvinius blynus. Šis receptas yra puikus būdas naudoti obuolienę ir mėgautis skaniu desertu. Kepimas užtrunka, bet verta pasiaukoti retkarčiais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Čirvinių blynų keptuvė (Senoviška keptuvė, pirmam kepimui supurkšti aliejumi)
  • Maišymo dubuo
  • Šluotelė (Tešlai maišyti)
  • Mikseris (Tešlai plakti)
  • Alyvos purkštuvas

Ingredientai
  

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 0.5 pakelio Tirpintas sviestas
  • 0.5 l Pienas
  • Žiupsnelis Druska
  • 1 vnt Didelis šaukštas cukraus
  • 0.5 a.š. Kepimo milteliai - Sumaišyti su grietine
  • Vanilės ekstraktas - Pagal skonį
  • Miltai - Kol tešla pasidaro naminės grietinės tirštumo

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius, sviestą, pieną, druską ir cukrų sumaišyti dideliame dubenyje.
  • Įmaišyti kepimo miltelius, sumaišytus su grietine, ir vanilės ekstraktą.
  • Maišant mikseriu, berti miltus, kol tešla taps naminės grietinės tirštumo.
  • Įkaitinti senovišką čirvinių blynų keptuvę, pirmam kepimui supurkšti aliejumi.
  • Kepti blynus, kol taps gražiai auksinės spalvos.

Pabaigai…

Šis receptas yra labai lankstus, galite pridėti įvairių prieskonių arba pakeisti obuolienę kitais džemais ar uogienėmis. Svarbiausia, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos ir keptuvė gerai įkaitinta.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Čirviniai blynai, Lietuviški desertai, Obuolienė, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating