Čirviniai blynai su obuoliene
Kadangi dukrukė Zivilė pavaišino fantastiško skonio obuoliene, teko kepti čirvinius blynus. Šis receptas yra puikus būdas naudoti obuolienę ir mėgautis skaniu desertu. Kepimas užtrunka, bet verta pasiaukoti retkarčiais.
Reikalingi Įrankiai
- Čirvinių blynų keptuvė (Senoviška keptuvė, pirmam kepimui supurkšti aliejumi)
- Maišymo dubuo
- Šluotelė (Tešlai maišyti)
- Mikseris (Tešlai plakti)
- Alyvos purkštuvas
Ingredientai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 0.5 pakelio Tirpintas sviestas
- 0.5 l Pienas
- Žiupsnelis Druska
- 1 vnt Didelis šaukštas cukraus
- 0.5 a.š. Kepimo milteliai - Sumaišyti su grietine
- Vanilės ekstraktas - Pagal skonį
- Miltai - Kol tešla pasidaro naminės grietinės tirštumo
Gaminimo eiga
- Kiaušinius, sviestą, pieną, druską ir cukrų sumaišyti dideliame dubenyje.
- Įmaišyti kepimo miltelius, sumaišytus su grietine, ir vanilės ekstraktą.
- Maišant mikseriu, berti miltus, kol tešla taps naminės grietinės tirštumo.
- Įkaitinti senovišką čirvinių blynų keptuvę, pirmam kepimui supurkšti aliejumi.
- Kepti blynus, kol taps gražiai auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šis receptas yra labai lankstus, galite pridėti įvairių prieskonių arba pakeisti obuolienę kitais džemais ar uogienėmis. Svarbiausia, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos ir keptuvė gerai įkaitinta.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg