
Cukinijos blynas su sūriu
Šis paprastas, bet gardus cukinijos blynas su sūriu yra puikus pasirinkimas sočiai ir sveikai pusryčių ar lengvai vakarienei. Jo skonis puikiai dera su grietine ar natūraliu jogurtu. Greitai paruošiamas ir labai sotu!
Reikalingi Įrankiai
- Tarka (Cukinijai sutarkuoti)
- Didelė keptuvė (Rekomenduojama su dangčiu)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Plaktuvas arba šakutė (Kiaušiniams suplakti)
- Mentelė (Blynui apversti)
Ingredientai
- 1 vnt Cukinija - Sutarkuota
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 skiltelės Česnakas - Sutarkuotas arba smulkiai sukapotas
- Sūris - Pagal skonį, rekomenduojama naudoti daugiau
- Pipirai - Pagal skonį
- Druska - Pridedama prieš kepant, kad neleistų išsiskirti cukinijos sultims
Gaminimo eiga
- Sutarkuokite cukiniją į dubenį. Pridėkite sutarkuotą česnaką ir įmuškite kiaušinius.
- Pridėkite tarkuotą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir supilkite mišinį į keptuvę. Paskirstykite tolygiai.
- Kepkite uždengus dangčiu apie 7-8 minutes ant vidutinės ugnies, kol blynas taps auksinės spalvos ir bus lengvai apverčiamas.
- Atsargiai apverskite blyną ir kepkite dar 5-7 minutes, kol abi pusės taps traškios ir auksinės.
- Patiekite karštą su grietine ar jogurtu.
Pabaigai…
Norėdami gauti geriausią rezultatą, kepkite blyną ant vidutinės ugnies, kad jis tolygiai iškeptų. Jei norite dar traškesnio blyno, galite pridėti šiek tiek miltų į tešlą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 15gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 180mgNatris: 350mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg