
Cukinijų blyneliai su sūriu ir pomidorais
Šis receptas atsirado mano virtuvėje iš bandymo sujungti cukinijų lengvumą su sūrio ir šviežių daržovių sodrumu. Blyneliai puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Papildomai naudoti kaimiški kiaušiniai ir šviežias pomidoras iš sodo suteikia patiekalui ypatingo skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Standartiškai kepimui su aliejumi)
- Burokinė tarka (Cukinijai tarkuoti)
- Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti ir blyneliams formuoti)
Ingredientai
- 1 vidutinio dydžio Cukinija - Tarkuota burokine tarka
- 1 a.š. Druska - Nepilnas šaukštelis
- 3 vnt Kaimiški kiaušiniai - Išplakti
- 100 g Fermentinis sūris - Tarkuotas
- Pipirai - Pagal skonį
- Persiladas Santa Maria - Pagal skonį
- Petražolės - Smulkintos
- Svogūnų laiškai - Smulkinti
- 2 v.š. Miltai
- Alyvuogių aliejus - Kepimui
- Švieži pomidorai - Patiekimui su druska
Gaminimo eiga
- Cukiniją tarkuokite burokine tarka, užberkite nepilną šaukštelį druskos, permaišykite ir palikite pastovėti, kol pasiruošite kitus produktus.
- Kiaušinius išplakite dideliame dubenyje, įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį, pipirus, persiladą, smulkintas petražoles ir svogūnų laiškus.
- Stiprokai nusunkite tarkuotą cukiniją ir sudėkite į kiaušinių ir sūrio mišinį. Įmaišykite pora šaukštų miltų.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite blynelius, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
- Patiekite blynelius su šviežiais pomidorais, užberkite truputį druskos ant viršaus.
Pabaigai…
Šie cukinijų blyneliai puikiai tinka ir vieni, tačiau su šviežiais pomidorais jie tampa dar skanesni.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg