Cukinijų blyneliai su varške ir pievagrybiais

Cukinijų blyneliai su varške ir pievagrybiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie cukinijų blyneliai yra puikus pasirinkimas, kai norite kažko lengvo ir maistingo. Juose yra daug daržovių ir varškės, todėl jie yra ne tik skanūs, bet ir maistingi. Kepimo procesas reikalauja šiek tiek kantrybės, nes blyneliai yra minkšti ir reikia geros keptuvės, tačiau rezultatas tikrai vertas pastangų!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pietūs, Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Tarka (Cukinijoms ir svogūnams tarkuoti)
  • Keptuvė (Neprideganti, geros kokybės)
  • Mentelė (Blyneliams apversti)
  • Didelė dubenė (Ingredientams maišyti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Vidutinio dydžio cukinija - Nulupama, pašalinamos sėklos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai sutarkuotas
  • 4 skiltelės Česnakas - Smulkiai sutarkuotas
  • Druska - Pagal skonį, naudojama cukinijų masei nusausinti
  • 100 g Pievagrybiai - Smulkiai supjaustyti
  • 200 g Varškė
  • Krapai - Smulkinti, pagal skonį
  • 2 vnt Kiaušiniai - Nedideli
  • 3 šaukštai Ruginiai miltai
  • 10 g Balsvojo gysločio luobelės - Surišimui
  • Prieskoniai - Druska, pipirai, džiovinti bazilikai, mėtos, raudonėlis pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Nulupkite cukiniją, pašalinkite sėklas ir sutarkuokite kartu su svogūnu bei česnaku. Įberkite druskos, leiskite cukinijų masei nuvarvėti ir gerai nuspauskite, kad pašalintumėte skysčius.
  • Į cukinijų masę įmaišykite smulkintus pievagrybius, varškę, krapus, kiaušinius, miltus ir balsvojo gysločio luobeles. Pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
  • Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies. Šaukštu dėkite blynelių masę į keptuvę ir kepkite, kol abi pusės bus gražiai apskrudusios ir aukso spalvos.
  • Patiekite blynelius karštus su mėgstamu padažu ar salotomis.

Pabaigai…

Šie blyneliai yra švelnūs ir labai minkšti, todėl svarbu naudoti geros kokybės nepridegančią keptuvę. Jei naudojate baltus miltus, gysločio luobelių nereikia.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 300mgKalis: 450mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Cukinijų blyneliai, Daržovės, Sveika mityba, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai