
Cukinijų ir moliūgo blyneliai
Šie blyneliai pagaminti su cukinijomis ir gabalėliu moliūgo, o jiems paruošti nereikia daug ingredientų – tik šiek tiek pieno, kiaušinio ir pilno grūdo miltų. Tai puikus pasirinkimas lengviems ir sveikiems pusryčiams ar užkandžiams. Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, tokiais kaip sūris ar prieskoniai, kad pritaikytumėte receptą savo skoniui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudokite keptuvę su storu dugnu, kad blynai nepridegtų.)
- Mentelė (Skirta blynams apversti.)
- Tarkavimo tarka (Naudojama cukinijoms ir moliūgui sutarkuoti.)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti.)
- Šaukštas (Tešlai dozuoti į keptuvę.)
Ingredientai
- 1 vnt Cukinija - Vidutinio dydžio, sutarkuota
- 100 g Moliūgas - Sutarkuotas
- 1 vnt Kiaušinis
- 3 v.š. Pilno grūdo miltai
- 2 v.š. Pienas - Galima naudoti augalinį pieną
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- Kepimui Augalinis aliejus - Aliejus kepti blynus
Gaminimo eiga
- Sutarkuokite cukiniją ir moliūgą. Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su kiaušiniu, miltais ir pienu.
- Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite tešlą, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę ir formuokite nedidelius blynelius.
- Kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos ir traškūs iš išorės.
- Patiekite karštus su mėgstamais priedais arba paprasčiausiai su grietine.
Pabaigai…
Jei norite daugiau skonio variacijų, galite įdėti tarkuoto sūrio, smulkintų žolelių ar įvairių prieskonių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 120kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 4gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 60mgNatris: 150mgKalis: 250mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg