
Cukinijų ir morkų salotos su virtais kiaušiniais
Tai receptas su istorija apie pirmąją cukiniją iš daržo, kuri išgyveno šalnas ir skruzdžių puolimus. Kol virė kiaušiniai, buvo paruoštos cukinijos ir morkos, apkeptos su svogūnais ir česnakais. Saldovo kaukazietiški prieskoniai suteikė patiekalui išskirtinį skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Karštam aliejui)
- Spaudiklis česnakui (Su kepimo popieriumi)
- Peilis (Svogūnams ir česnakams pjaustyti)
- Tarka (Cukinijai ir morkoms tarkuoti)
Ingredientai
Salotos
- 1 vnt Cukinija - Jauna, nedidelė
- 1 vnt Morka
- 1 vnt Svogūnas - Didelis
- 2 skiltelės Česnakas
- pagal skonį Saldvo kaukazietiški prieskoniai
- truputis Druska - Cukinijai
- truputis Cukrus
- truputis Balzaminis actas
- truputis Maltų juodųjų pipirų
Papildomai
- 2 vnt Kiaušiniai - Virti
- 2 riekelės Čiabata - Apskrudinta keptuvėje
Gaminimo eiga
- Kol virė kiaušiniai, sutarkuoti cukiniją ir morką. Cukiniją pasūdyti, kad išsiskirtų nereikalingas skystis.
- Susmulkinti svogūną ir įkaitinti keptuvėje su aliejumi. Įdėti česnaką ir prieskonius. Viską trumpai pakepinti.
- Sumaišyti keptus svogūnus ir česnakus su tarkuotomis daržovėmis. Įdėti cukraus, balzaminio acto ir maltų juodųjų pipirų.
- Apskrudinti čiabatos riekeles toje pačioje keptuvėje.
- Sudėti viską į lėkštę ir patiekti su virtais kiaušiniais. Skanaus!
Pabaigai…
Jei turite didelį svogūną, kurio viso neplanuojate naudoti, nupjautą pusę galima patepti sviestu ir laikyti šaldytuve, kad neapdžiūtų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg