
Cukinijų ir varškės blynai
Šie blynai su cukinija ir varške yra puikus būdas panaudoti sezonines daržoves ir gauti sočių bei maistingų pusryčių ar vakarienės. Cukinija suteikia blynam minkštumo, o varškė praturtina juos baltymais. Šie blynai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki, o jogurto ir grietinės padažas – puikus priedas.
Reikalingi Įrankiai
- Tarka (Smulkiai sutarkuoti cukiniją)
- Dubuo (Tešlos sumaišymui)
- Keptuvė (Kepti blynus)
- Šaukštas (Tešlos maišymui ir blynų formavimui)
- Mentelė (Blynų apvertimui)
- Popierinis rankšluostis (Alyvos pertekliui nusausinti)
Ingredientai
- 1 vnt Cukinija - Nedidelė, smulkiai sutarkuota
- 250 g Varškė
- Žiupsnelis Druska
- 1 skiltelė Česnakas - Susmulkinta
- 1 vnt Kiaušinis
- 30 g Miltai - Galima naudoti sėlenėles vietoje miltų
- Alyvuogių aliejus - Kepti
- Ghee sviestas - Mišinyje su alyvuogių aliejumi
Gaminimo eiga
- Smulkiai sutarkuokite cukiniją ir truputį nuspauskite sultis.
- Dubenyje sumaišykite sutarkuotą cukiniją, varškę, druską, susmulkintą česnaką, miltus ir kiaušinį.
- Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite alyvuogių aliejaus bei ghee sviesto mišinio.
- Šaukštu formuokite blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol abi pusės bus gražiai auksinės spalvos.
- Patiekite su natūraliu jogurtu ir grietine.
Pabaigai…
Jei norite mažiau kaloringų blynų, galite sumažinti ghee sviesto kiekį ir naudoti tik alyvuogių aliejų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 12gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 90mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg