
Cukinijų vafliai su lašiša ir varškės užtepėle
Šie nuostabūs pusryčių vafliai yra pagaminti iš cukinijų ir puikiai derinami su rūkyta lašiša bei varškės užtepėle. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pradėti dieną sveikai ir skaniai, kartu su netikėtu posūkiu – cukinijų vafliais vietoje įprastų.
Reikalingi Įrankiai
- Vaflinė (Vafliams kepti)
- Tarka (Cukinijoms sutarkuoti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Mentelė (Tešlai maišyti)
- Peilis (Lašišai pjaustyti)
Ingredientai
Cukinijų vafliai
- 2 vnt Vidutinės cukinijos - Sutarkuotos
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Miltai
- 50 g Tarkuotas sūris - Parmezanas ar kitas kietasis sūris
- 1 šaukštelis Kepimo milteliai
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Pateikimui
- 150 g Rūkyta lašiša - Supjaustyta gabaliukais
- 200 g Varškės užtepėlė - Su žolelėmis
- Pagal skonį Švieži krapai arba svogūnų laiškai - Kapoti, papuošimui
Gaminimo eiga
- Sutarkuokite cukinijas ir nuspauskite jų sultis. Sumaišykite cukinijas su kiaušiniais, miltais, tarkuotu sūriu, kepimo milteliais, druska ir pipirais. Maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
- Įkaitinkite vaflinę ir lengvai ją patepkite aliejumi. Įdėkite dalį tešlos ir kepkite, kol vafliai taps auksiniai ir traškūs.
- Patiekite vaflius su rūkyta lašiša ir varškės užtepėle. Papuoškite kapotais krapais ar svogūnų laiškais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais sūriais arba prieskoniais, kad praturtintumėte vaflių skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 350mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg