Daržovių sriuba su bulvėmis ir morkomis
Ši daržovių sriuba yra puikus pasirinkimas norint greitai ir skaniai pamaitinti šeimą. Iš paprastų ingredientų, tokių kaip bulvės, morkos, ir kitos daržovės, galite sukurti maistingą ir šildantį patiekalą, kuris tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė puodas (Sriubai virti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Daržovės
- 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Morka - Supjaustyta griežinėliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 skiltelė Česnakas - Susmulkintas
- 1 vnt Saliero stiebas - Supjaustytas
- 1 l Daržovių sultinys - Galima naudoti ir vištienos sultinį
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 saujelė Petražolės - Smulkintos, papuošimui
Gaminimo eiga
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną, kol jis taps permatomas.
- Pridėkite česnaką, morkas ir salierus, kepkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
- Supilkite sultinį ir sudėkite bulves. Užvirinkite, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės.
- Paskaninkite druska ir pipirais. Jei reikia, įpilkite daugiau sultinio, kad sriuba būtų norimos konsistencijos.
- Prieš patiekiant, papuoškite smulkintomis petražolėmis.
Pabaigai…
Ši sriuba puikiai tinka naudoti likusias daržoves, galite pridėti ir kitų daržovių, pavyzdžiui, paprikos, žiedinio kopūsto ar žirnelių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 2gSotieji riebalai: 0.5gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg