Daržovių sriuba su lašiša ir porais
Ši sriuba yra greitai paruošiama ir labai maistinga. Jos pagrindą sudaro daržovės – morkos, bulvės, žirneliai ir šparaginės pupelės, kurios suteikia sriubai ryškaus skonio ir spalvos. Lašiša prideda baltymų ir sveikųjų riebalų, o porai – subtilaus aromato. Kiekvienas ingredientas čia yra kruopščiai apgalvotas, kad būtų sukurtas harmoningas skonis. Nepamirškite pridėti šiek tiek grietinėlės pabaigoje, kad sriuba būtų dar švelnesnė ir kremiškesnė.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, tinkamas sriubai)
- Peilis (Aštrus, daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas (Medinis, maišymui)
- Smulkintuvas (Daržovėms ir lašišai smulkinti)
Ingredientai
Daržovės
- 3 vnt Morkos - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Poras - Supjaustytas žiedais
- 4 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 200 g Šparaginės pupelės - Supjaustytos gabaliukais
- 200 g Žirneliai
- 300 g Lašiša - Supjaustyta gabaliukais
- 2 v.š. Aliejus - Kepimui
- 1 l Sultinys - Daržovių arba vištienos
- Petražolės - Smulkintos, papuošimui
- 100 ml Grietinėlė - Galima naudoti liesą grietinėlę arba natūralų jogurtą
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Ciberžolė
- Pagal skonį Juodieji pipirai
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite puodą su aliejumi ir pakepinkite morkas bei porus, kol šiek tiek suminkštės.
- Supilkite sultinį ir suberkite bulves. Virkite, kol bulvės suminkštės.
- Pridėkite žirnelius ir šparagines pupeles. Virkite dar kelias minutes.
- Į puodą įdėkite smulkintą lašišą ir virkite, kol ji taps minkšta.
- Pridėkite grietinėlę ir petražoles, pagardinkite druska, ciberžole ir juodaisiais pipirais. Maišykite ir virkite dar keletą minučių, kol sriuba bus paruošta.
Pabaigai…
Ši sriuba gali būti paruošta be žirnelių ir šparaginių pupelių, jei norite paprastesnio varianto.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 3000IUVitaminas C: 40mg